Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης λέει ότι δεν απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις τον Αύγουστο παράταση του διατάγματος έκτακτης ανάγκης

Μπανγκόκ-

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, δήλωσε σήμερα ότι με την εγκεκριμένη πλέον παράταση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης για τον Αύγουστο δεν θα υπάρχει πλέον απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων.

Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Γενικός Σομσάκ Ρουνγκσίτα έκανε τις δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου σήμερα από την CCSA. Η δήλωση έγινε, σύμφωνα με παρατηρητές, για να αμβλυνθούν οι φόβοι ορισμένων ότι οι προηγούμενες απαγορεύσεις στις δημόσιες συγκεντρώσεις θα χρησιμοποιηθούν εναντίον αντικυβερνητικών πολιτικών διαδηλωτών. Το έκτακτο διάταγμα, που ισχύει από τις 26 Μαρτίου, είχε στο παρελθόν απαγόρευση όλων των δημόσιων συγκεντρώσεων. Δεν υπήρχε όριο στον αριθμό των ατόμων που αποτελούσαν μια συγκέντρωση και το διάταγμα είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί για να διαλύσει πάρτι στο σπίτι, συγκεντρώσεις ανθρώπων σε παραλίες και πάρκα και άλλες παρόμοιες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των πιο αυστηρών τμημάτων του lockdown.

Με τους περιορισμούς του lockdown που έχουν πλέον απελευθερωθεί ως επί το πλείστον σε ολόκληρη τη χώρα, ο στρατηγός Somsak είπε ότι το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης ήταν κυρίως ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη διαχείριση της διαδικασίας τώρα καραντίνας και εισόδου αλλοδαπών και επαναπατρισθέντων Ταϊλανδών. Τόνισε ότι χωρίς αυτό το εργαλείο η διαδικασία θα έπεφτε στους κυβερνήτες των επαρχιών και θα υπήρχε λιγότερη κεντρική κατεύθυνση και μεγαλύτερη πιθανότητα για παραβιάσεις και προβλήματα, καθώς η χώρα αφήνει σιγά σιγά περισσότερους ανθρώπους στο Βασίλειο.

Ο στρατηγός Somsak, ωστόσο, σημείωσε ότι οι πολιτικές συνελεύσεις έπρεπε ακόμη να ακολουθούν τους κατάλληλους νόμους σύμφωνα με τους νόμους για τις δημόσιες συνελεύσεις, οι οποίοι απαιτούν τη λήψη άδειας από τις αρχές και τη διοργάνωση των διαμαρτυριών σε εγκεκριμένες περιοχές με κατάλληλους κανόνες. Πρόσθεσε ότι η μη τήρηση αυτών των νόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες κατά των διαδηλωτών.

Ο στρατηγός Somsak δήλωσε επίσης ότι παρόλο που η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων αφαιρέθηκε από το διάταγμα ότι όλα τα μέτρα υγιεινής που σχετίζονται με τον Covid-19, όπως η χρήση μάσκας, η φυσική απόσταση, η χρήση της πλατφόρμας Thai Chana για check-in και άλλοι παρόμοιοι κανόνες πρέπει να ισχύουν σε οποιοδήποτε συγκέντρωση.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/