Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης οργανώνει περισσότερες αίθουσες καραντίνας καθώς οι καταγγελίες για τις κρατήσεις αυξάνονται πλήρως

Ταϊλάνδη-

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι μεριμνούν για πολλά περισσότερα δωμάτια, που υπολογίζονται σε χιλιάδες, για καραντίνα για όσους αλλοδαπούς και Ταϊλανδούς επιστρέφουν στη χώρα.

Ο Δρ. Taweesin Visanuyothin, της CCSA, εξέτασε τις ανησυχίες κυρίως ξένων υπηκόων που πληρούν τις προϋποθέσεις για πιστοποιητικό εισόδου από την πρεσβεία ή το προξενείο τους. Λόγω των σχεδόν ισχυρών κρατήσεων από την πλειονότητα των εναλλακτικών κρατικών καραντινών, που απαιτείται για να κάνει κράτηση ένας αλλοδαπός πριν εισέλθει στην Ταϊλάνδη, τα παράπονα έχουν αυξηθεί πρόσφατα.

Πολλά σχόλια σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι αφιερωμένα σε αλλοδαπούς που βρίσκονται εκτός της χώρας και προσπαθούν να επιστρέψουν σε ξενοδοχεία καραντίνας έχουν κρατηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο σε πολλές περιπτώσεις.

Με την Ταϊλάνδη να δηλώνει επίσης ότι σχεδιάζει να φέρει μετανάστες εργαζόμενους και κατόχους βίζας ελίτ της Ταϊλάνδης στο εγγύς μέλλον, οι ανησυχίες από άτομα σε ομάδες όπως γάμος και οικογένεια, άδειες εργασίας και ιατρικοί λόγοι έχουν αυξηθεί.

Η Ταϊλάνδη έχει αρχίσει να επιτρέπει σε κάποιους αλλοδαπούς να εισέλθουν αλλά μόνο σε έντεκα ομάδες και με προηγούμενη άδεια της πρεσβείας κατά περίπτωση. Όλοι οι αλλοδαποί που εισέρχονται στη χώρα πρέπει να πληρώσουν τη δική τους εναλλακτική κρατική καραντίνα σε ξενοδοχείο.

Πρόσφατα, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε ότι οι διπλωμάτες πρέπει επίσης να κάνουν καραντίνα και να μην απομονώνονται πλέον στα σπίτια τους. Αυτό ακολουθεί δύο περιστατικά νωρίτερα αυτόν τον μήνα με αλλοδαπούς υπηκόους με εξαιρέσεις και οι δύο θετικοί στον Covid-19. Ο ένας, ένας Αιγύπτιος στρατιώτης, πήγε για ψώνια, παραβιάζοντας τους κανόνες καραντίνας.

Ο Δρ Taweesin είπε ότι οι αλλοδαποί θα μπορούσαν επίσης να κάνουν κράτηση προσωρινά σε κρατικές εγκαταστάσεις καραντίνας που ήταν δωρεάν. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι το επίπεδο πολυτέλειας τους δεν ήταν τόσο ωραίο όσο τα εναλλακτικά ξενοδοχεία σε κρατική καραντίνα.

Επιπλέον, ο Δρ Taweesin δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μετατροπή ορισμένων νοσοκομείων σε πρόσθετες εγκαταστάσεις καραντίνας. Είπε ότι όσοι προσπαθούν να επιστρέψουν στην Ταϊλάνδη θα πρέπει να συντονιστούν με τις τοπικές πρεσβείες ή τα προξενεία τους εάν δεν μπορούν να βρουν κατάλληλο κατάλυμα για την απαιτούμενη καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/