Η CAAT απαγορεύει όλες τις πτήσεις διέλευσης με επιβάτες που έχουν προσβληθεί από Covid-19, αφού η Κίνα απαγόρευσε προσωρινά δύο αεροπορικές εταιρείες της Ταϊλάνδης

Μπανγκόκ-

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT) απαγόρευσε όλες τις πτήσεις διέλευσης με επιβάτες μολυσμένους με Covid-19, καθώς η Κίνα απαγόρευσε προσωρινά δύο αεροπορικές εταιρείες της Ταϊλάνδης, αφού αρκετοί επιβάτες φέρεται να βρέθηκαν θετικοί κατά την άφιξή τους στην Κίνα.

Οι αεροπορικές εταιρείες, Thai AirAsia X και Thai Lionair, πετούσαν από την Τζακάρτα και την Κουάλα Λουμπούρ νωρίτερα αυτό το μήνα και σταμάτησαν στην Μπανγκόκ για διέλευση μόνο για να λάβουν τα δικαιώματα πτήσης στην Κίνα. Κανένας επιβάτης δεν αποβιβάστηκε ούτε εκτέθηκε στον γενικό πληθυσμό σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA. Το περιστατικό προκάλεσε κάποια σύγχυση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης με ορισμένους να υποστηρίζουν, κάτι που είναι ψευδές, ότι οι επιβάτες είχαν έρθει απευθείας από την Ταϊλάνδη. Η CCSA δήλωσε ότι δεν επιβιβάστηκαν επιβάτες ούτε ήταν από την Ταϊλάνδη.

Οι πτήσεις ήταν XJ808 και SL117, από την Κουάλα Λουμπούρ και την Τζακάρτα μέσω του αεροδρομίου Don Mueang της Μπανγκόκ προς το Tianjin και το Guangzhou της Κίνας.

Ως αποτέλεσμα, η Κίνα έχει απαγορεύσει προσωρινά τις πτήσεις από την Thai Airasia X και την Thai Lionair. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα διαρκέσει η απαγόρευση, ωστόσο με την Ταϊλάνδη να λαμβάνει άμεσα μέτρα, η Κίνα φέρεται να είναι ικανοποιημένη. Ο νέος κανόνας απαιτεί ότι όλοι οι επιβάτες που περνούν μέσω διέλευσης στην Ταϊλάνδη, ανεξάρτητα από το αν αποβιβαστούν, θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση χωρίς Covid-19.

Η πλειονότητα των πτήσεων που πραγματοποιούνται επί του παρόντος μέσω διέλευσης στην Μπανγκόκ είναι πτήσεις τύπου επαναπατρισμού, σημείωσε η CCSA, και κανένας επιβάτης χωρίς την κατάλληλη έγκριση δεν επιτρέπεται να αποβιβαστεί και να εισέλθει στην Ταϊλάνδη. Η νέα απαίτηση για κάθε επιβάτη να είναι πιστοποιημένος χωρίς Covid-19, ακόμη και κατά τη διέλευση, θα μπορούσε να δυσκολέψει ορισμένους επιβάτες να πετούν μέσω της Ταϊλάνδης, παραδέχτηκε η CCSA, αλλά είναι μια προφύλαξη που πρέπει να ληφθεί.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3 (2 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/