Οι γιατροί και οι αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης «ανησυχούν βαθιά» για την πιθανότητα παράνομων συνόρων να διαδώσουν τον Covid-19

Ταϊλάνδη-

Ο Δρ. Taweesin Visanuyothin, εκπρόσωπος του Κέντρου για τη διαχείριση της κατάστασης του Covid-19, ή CCSA, έχει δώσει μια αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με την πιθανότητα ατόμων που περνούν παράνομα τα σύνορα για να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη και ενδέχεται να διαδώσουν τον κορωνοϊό Covid-19 αυτή την εβδομάδα.

Ο Δρ. Taweesin σημείωσε ότι ενώ οι αρχές της Ταϊλάνδης και οι συνοριακοί αξιωματούχοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σταματήσουν τις παράνομες διελεύσεις, κάποιοι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι παράνομοι μετανάστες, συνέχιζαν να ξεπερνούν τις ρωγμές του συστήματος.

Ο Taweesin δήλωσε ότι οι συνοριακοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 3000 άτομα εισήλθαν παράνομα στη χώρα μόνο τον περασμένο μήνα.

Αυτό έρχεται καθώς ένα τουριστικό λεωφορείο που είχε σταματήσει σε σημείο ελέγχου βρέθηκε χθες να μετέφερε 6 λαθρομετανάστες από το Λάος. Η αστυνομία μετανάστευσης του Mukdahan από το αστυνομικό τμήμα Nong Sung συνέλαβε τον οδηγό για παραβίαση εντολών κατά παράβαση του διατάγματος έκτακτης ανάγκης, ο οποίος συνεργαζόταν με τους υπηκόους του Λάος για να τους μεταφέρει παράνομα. Οι έξι υπήκοοι του Λάος θα απελαθούν και θα υποβληθούν σε τεστ Covid19.

Ο έλεγχος των συνόρων της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι θα εφαρμόζει τακτικά σημεία ελέγχου σε κάθε μεγάλο δρόμο γύρω από τις παραμεθόριες περιοχές και έχει επίσης στρατολογήσει γέροντες χωριών και εθελοντές υγείας σε όλη τη χώρα για να καταγγέλλουν αγνώστους και πιθανούς παράνομους περαστικούς συνόρων. Σημείωσαν ότι όχι μόνο οι παράνομοι μετανάστες εργάτες προσπαθούσαν να περάσουν, αλλά και κάποιοι αλλοδαποί «απελπισμένοι» να εισέλθουν στη χώρα με κάθε δυνατό τρόπο.

Η Ταϊλάνδη πέρασε πάνω από 45 ημέρες χωρίς ούτε ένα επιβεβαιωμένο, καταγεγραμμένο κρούσμα του Covid-19 τοπικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κάτοικοι της Ταϊλάνδης

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/