Η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ φτάνει στην Ταϊλάνδη για συναντήσεις ανώτατου επιπέδου, αντιμετωπίζει αυστηρές προφυλάξεις

Μπανγκόκ-

Εξαμελής διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ στρατηγό Τζέιμς ΜακΚόνβιλ θα συναντήσει τον Ταϊλανδό ομόλογό του, Στρατηγό Απίρατ Κονγκσομπόνγκ, και τον Πρωθυπουργό Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσα τις επόμενες δύο ημέρες σε αυστηρά ελεγχόμενη επίσκεψη.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη διπλωματική και ξένη επίσκεψη από την έναρξη της κρίσης του Covid-19. Αν και η αντιπροσωπεία δεν θα αντιμετωπίσει υποχρεωτική καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών στο έδαφος της Ταϊλάνδης, αντιμετωπίζει πολλαπλές προφυλάξεις και ελέγχους για να διασφαλίσει ότι δεν έχει τον ιό Covid19. Οι επικριτές ήταν υπερβολικά αρνητικοί για την επίσκεψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαμαρτυρόμενοι για υποτιθέμενα διπλά μέτρα και μέτρα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και τους Αμερικανούς αξιωματούχους, η αντιπροσωπεία έκανε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών στην Αμερική πριν κάνει τεστ Covid19 και στη συνέχεια πετάξει στη Σιγκαπούρη. Αντιμετώπισαν ένα επιπλέον τεστ Covid19 στη Σιγκαπούρη και μετά πέταξαν στην Ταϊλάνδη. Οι παραπάνω φωτογραφίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα με άδεια από τον Στρατό των ΗΠΑ και το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, δείχνουν άλλο ένα τεστ Covid19 να δίνεται σήμερα το πρωί στην Ταϊλάνδη στην αντιπροσωπεία.

Η εξαμελής αντιπροσωπεία θα επιτρέπεται να ταξιδεύει ιδιωτικά μόνο στις καθορισμένες συναντήσεις και στην προκαθορισμένη ατζέντα της και δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να επισκέπτεται δημόσιους χώρους. Χρησιμοποιούν μάσκες ανά πάσα στιγμή και θα συνοδεύονται από υγειονομικούς υπαλλήλους. Αντιμετωπίζουν ένα επιπλέον τεστ Covid19 πριν φύγουν.

Ο ακριβής σκοπός των συναντήσεων υψηλού επιπέδου δεν έχει αποκαλυφθεί, αν και ο στρατηγός Apirat διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι η συζήτηση θα αφορούσε την κατασκευή αμερικανικής στρατιωτικής βάσης σε έδαφος της Ταϊλάνδης, χαρακτηρίζοντας τις φήμες fake news και δυνητικά επικίνδυνες διπλωματικά.

Οι προφυλάξεις και οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για αυτή την επίσκεψη θα αποτελέσουν μόνιμη κατευθυντήρια γραμμή για μελλοντικές αντιπροσωπείες και διπλωματικές επισκέψεις, πρόσθεσε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Η Ταϊλάνδη δεν είχε κανένα επιβεβαιωμένο ή καταγεγραμμένο κρούσμα τοπικής εξάπλωσης του Covid-19 σε περισσότερες από σαράντα ημέρες και λαμβάνει σημαντικές προφυλάξεις για να αποφύγει ένα δεύτερο ξέσπασμα στη χώρα, που επί του παρόντος θεωρείται χαμηλού κινδύνου και «ασφαλές» από τη νόσο.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/