Ταϊλάνδη DDC, CCSA και άλλες μεγάλες κυβερνητικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι η Ταϊλάνδη αφήνει τον Covid-19 να περιφρουρηθεί πολύ γρήγορα

Μπανγκόκ-

Ένας κορυφαίος γιατρός της Ταϊλάνδης που είναι ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων ή DDC, μαζί με το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 ή CCSA, έχουν εκδώσει νέες προειδοποιήσεις στους κατοίκους της Ταϊλάνδης αυτή την εβδομάδα, προειδοποιώντας ότι η χώρα αφήνει τους προφυλαχθείτε από τον Covid19 πολύ γρήγορα.

Ο Δρ Thanarak Plipat, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων της Ταϊλάνδης, μίλησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δηλώνοντας ότι ανησυχούσε βαθιά για τις ενέργειες που έβλεπε από τον πληθυσμό της Ταϊλάνδης.

Ο Thanarak είπε ότι το πρόσφατο τετραήμερο για θρησκευτικές εορτές κυκλοφόρησαν ευρέως φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ανθρώπους της Ταϊλάνδης σε μεγάλες συγκεντρώσεις με λίγη κοινωνική απόσταση ή μάσκες σε μέρη όπως παραλίες, ναούς, χώρους διασκέδασης και άλλες τοποθεσίες.

Ο Thanarak πρόσθεσε επίσης ότι πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις άφηναν την επιφυλακή τους, νιώθοντας χαλαροί επειδή η χώρα δεν έχει επιβεβαιωμένα ή καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού σε περισσότερες από σαράντα ημέρες που διαδόθηκαν τοπικά. Επισήμανε ότι οι κομητείες σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν αναζωπύρωση και προειδοποίησε ότι η Ταϊλάνδη δεν είναι ανίκητη, ανεξάρτητα από το κλείσιμο των συνόρων και τα αυστηρά μέτρα για το ποιος θα μπορούσε να εισέλθει στη χώρα. Αναφέρθηκε σε μέρη της Αυστραλίας που μόλις επανήλθαν σε αποκλεισμό έξι εβδομάδων.

Ο Δρ. Taweesin Visanuyothin, εκπρόσωπος της CCSA, φάνηκε να συμφωνεί με τις δηλώσεις, αναφερόμενος στο γεγονός ότι περίπου τρεις χιλιάδες παράνομες διελεύσεις συνόρων είχαν πραγματοποιηθεί τον περασμένο μήνα. Η Ταϊλάνδη ήταν πολύ αυστηρή όσον αφορά τον έλεγχο των συνόρων, αλλά εξακολουθούσε να υπάρχει κίνδυνος από μετανάστες που επιθυμούσαν απεγνωσμένα να βρουν δουλειά στη χώρα.

Και οι δύο γιατροί πιστεύουν ότι οι Ταϊλανδοί θα πρέπει να αποφεύγουν τα πλήθη, να φορούν μάσκες ανά πάσα στιγμή, οι οποίες λένε ότι γλιστρούν δραστικά και να πλένουν τα χέρια τους. Η CCSA έχει δηλώσει σε πολλές περιπτώσεις ότι κατανοεί ότι οι άνθρωποι θέλουν να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή, αλλά ο κίνδυνος δεν είχε τελειώσει καθώς ο ιός μαίνεται ακόμα σε όλο τον κόσμο.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/