CCSA: Καμία χαλάρωση στα μέτρα κοινωνικής απόστασης, μάσκες σύντομα στην Ταϊλάνδη λόγω ανησυχιών για παράνομη διέλευση των συνόρων

Μπανγκόκ-

Το Κέντρο Διοίκησης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, στην Μπανγκόκ έχει εκφράσει την ανησυχία του ότι ο ιός Covid-19 θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί στην Ταϊλάνδη, ειδικά με ένα τετραήμερο Σαββατοκύριακο διακοπών και πολλούς Ταϊλανδούς υπηκόους που επιστρέφουν στο σπίτι τους για να δουν την οικογένεια και οι φιλοι.

Αυτή η ανησυχία έρχεται καθώς πολλοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα διαδικτυακά φόρουμ αμφισβήτησαν την ανάγκη για αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης, φορώντας μάσκα και άλλα μέτρα ασφαλείας, όταν δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα τοπικά διαδομένου ιού Covid-19 στην Ταϊλάνδη εδώ και σαράντα ημέρες.

Ο Δρ. Taweesin Visanuyothin, εκπρόσωπος του CCSA, εξέφρασε αυτές τις ανησυχίες σε μια δήλωση στον σχετικό τύπο.

«Υπάρχουν στοιχεία ότι οι παράνομοι εργαζόμενοι προσπαθούσαν ενεργά να περάσουν τα σύνορα χωρίς άδεια από τις γειτονικές μας χώρες. Αν και η ασφάλεια των συνόρων έχει αυξηθεί σημαντικά, αξιωματούχοι των υπηρεσιών συνοριακού ελέγχου εκτιμούν ότι σχεδόν τρεις χιλιάδες παράνομοι μετανάστες μπορεί να έχουν περάσει με επιτυχία στην Ταϊλάνδη μόνο τον τελευταίο μήνα».

«Προτρέπουμε την κοινότητα της Ταϊλάνδης να συνεργαστεί και να συνεργαστεί μαζί μας για τον εντοπισμό όσων παραβιάζουν το νόμο και δυνητικά θέτουν την κοινότητα σε κίνδυνο. Έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα με επιτυχία στην καταπολέμηση του ιού στην Ταϊλάνδη λόγω του εκτεταμένου εθελοντικού μας δικτύου σε χωριά σε όλη την Ταϊλάνδη και του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των Ταϊλανδών».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να αφήσουμε την επιφυλακή μας και να χαλαρώσουμε τη χρήση μάσκας, την κοινωνική απόσταση και άλλα μέτρα υγιεινής, καθώς ο ιός εξακολουθεί να μολύνει δεκάδες χιλιάδες καθημερινά σε όλο τον κόσμο και σε μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες, να αποφεύγουμε τα μεγάλα πλήθη, να πλένουμε τα χέρια μας και την κοινωνική απόσταση». Ο Δρ Taweesin κατέληξε.

Η Ταϊλάνδη μόλις εισήλθε στην πέμπτη φάση της χαλάρωσης των περιορισμών και των μέτρων χαλάρωσης που θεσπίστηκαν για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού Covid-19 στο βασίλειο. Αυτή η φάση περιελάμβανε την επαναλειτουργία, όπως οι αξιωματούχοι της CCSA αποκαλούσαν τους πιο επικίνδυνους χώρους, όπως μπαρ και νυχτερινά κέντρα, καθώς και την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο Δρ. Taweesin είπε επίσης ότι η CCSA εξακολουθεί να ανησυχεί για αυτούς τους χώρους και την έλλειψη φυσικής απόστασης και προέτρεψε τις τοπικές και περιφερειακές αρχές επιβολής του νόμου να διασφαλίσουν ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ακολουθούν κανόνες και κανονισμούς.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/