Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ταϊλάνδης προτείνει επίσημα την παράταση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης έως τα τέλη Ιουλίου

Ταϊλάνδη-

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα μετά από συνάντηση με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και τον Πρωθυπουργό Prayut Chan O'Cha, ο στρατηγός Somsak Rungsita, Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC), δήλωσε ότι το NSC θα προτείνει επίσημα την παράταση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η πρόταση θα συζητηθεί σε μια μεγάλη συνεδρίαση της CCSA τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, και εάν εγκριθεί, θα δοθεί τελική έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί «πρόταση», αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα και η έγκριση του NSC δείχνει ότι είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι το Διάταγμα, το οποίο περιέχει αυστηρές κυρώσεις για παραβίαση των κανόνων γύρω από το διάταγμα, θα παραταθεί για έναν ακόμη μήνα. Το διάταγμα δίνει επίσης στον Πρωθυπουργό και την CCSA σαρωτικές εξουσίες να ελέγχουν τη χώρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο στρατηγός Somsak είπε στον ταϊλανδικό Τύπο ότι η παράταση του διατάγματος ήταν απαραίτητη λόγω της κρίσιμης επαναλειτουργίας των χώρων υψηλού κινδύνου στη Φάση Πέντε, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 19η Ιουλίου. Δήλωσε ότι οι νόμοι που ισχύουν αυτή τη στιγμή δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να ανταποκριθεί σωστά εάν υπήρχε ξέσπασμα του Covid-XNUMX λόγω της άρσης της τελικής φάσης των περιορισμών. Δήλωσε επίσης ότι όχι μόνο η Πέντε Φάση συνεχιζόταν, αλλά και τα σχολεία ξεκινούσαν και αυτό ήταν ένας άλλος τομέας ανησυχίας.

Επιπλέον, το διάταγμα επιτρέπει ένα κεντρικό επίπεδο διοίκησης και διαχείρισης που δεν είναι διαθέσιμο χωρίς το διάταγμα. Εάν το διάταγμα αφαιρούνταν πολύ σύντομα, υπήρχε ανησυχία, σύμφωνα με τον Somsak, ότι κάποιοι επαρχιακοί κυβερνήτες θα προσάρμοζαν τους κανόνες ή τους κανονισμούς ενάντια στις «συμβουλές» της CCSA. Είπε επίσης ότι εάν δεν υπήρχε ξέσπασμα του Covid-19 λόγω της τελικής φάσης των μέτρων που κυκλοφόρησαν, το Διάταγμα θα μπορούσε να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή.

Η Pattaya News σημειώνει ότι καμία παράταση του διατάγματος δεν θα είναι επίσημη πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3 (5 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/