Το Thai Center for Covid-19 Situation Administration εξηγεί γιατί τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και άλλοι χώροι νυχτερινής διασκέδασης θα παραμείνουν κλειστά, προς το παρόν

Μπανγκόκ-

Οι εκπρόσωποι του Κέντρου για τη Διοίκηση της Κατάστασης Covid-19, Δρ. Taweesin Visanuyothin και Natapanu Nopakun εξήγησαν σήμερα σε ξεχωριστές συνεντεύξεις τύπου στην αγγλική και την ταϊλανδέζικη γλώσσα γιατί τα μπαρ, τα κλαμπ, οι παμπ και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα παραμείνουν κλειστά προς το παρόν.

Επισήμαναν παραδείγματα της Νότιας Κορέας και πιο πρόσφατα της Ιαπωνίας που άνοιξαν ξανά τη νυχτερινή ζωή και και οι δύο είχαν ομάδες νέων μολύνσεων. Το cluster της Νότιας Κορέας, αν και τέθηκε υπό έλεγχο, προερχόταν από ένα μεγάλο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και το πιο πρόσφατο cluster της Ιαπωνίας ήταν σε κλαμπ οικοδέσποινας, μικρότερους και πιο οικείους χώρους όπου οι πελάτες συνομιλούν με τις οικοδέσποινες και τους αγοράζουν ποτά, παρόμοια με πολλούς χώρους στην Πατάγια.

Οι εκπρόσωποι της CCSA δήλωσαν ότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ όταν οι άνθρωποι έπιναν λίγα ποτά ήταν σχεδόν αδύνατο να επιβληθούν και να μην τηρηθούν και ακόμη και χώρες που είχαν ανοίξει τη νυχτερινή ζωή χωρίς μεγάλα προβλήματα, όπως η Κίνα και το Βιετνάμ, δεν χρησιμοποιούσαν την κοινωνική απόσταση στο αυτούς τους χώρους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους, δεν υπάρχει άμεσο χρονοδιάγραμμα για να ανοίξει ξανά η παγκοσμίως διάσημη νυχτερινή ζωή της Ταϊλάνδης, ωστόσο, αναθεωρείται σε καθημερινή βάση. Η CCSA έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να συμπληρώσει τις 28 ημέρες χωρίς τοπικά διαδομένα κρούσματα Covid-19 πριν αισθανθούν αρκετά σίγουροι για την εσωτερική κατάσταση.

Αυτή η ημερομηνία θα είναι την επόμενη Δευτέρα, 22 Ιουνίου.

Ωστόσο, αξιωματούχοι του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων έχουν επίσης επανειλημμένα δηλώσει ότι θα ήθελαν να δουν τα σχολεία να ανοίγουν πλήρως πριν από τη νυχτερινή ζωή.

Αυτή η ημερομηνία είναι η πρώτη Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, οι επικριτές της πολιτικής για να παραμείνουν κλειστά τα μπαρ, συμπεριλαμβανομένων πολλών σημαντικών ενώσεων ψυχαγωγίας και της βιομηχανίας ποτών της Ταϊλάνδης, λένε ότι είναι άδικο να βάζεις όλα τα μπαρ και τις παμπ της χώρας στην ίδια ομάδα με γιγάντια νυχτερινά κέντρα που χωρούν χιλιάδες. Έχουν ζητήσει επανειλημμένα να επιτραπεί τουλάχιστον το άνοιγμα μικρότερων χώρων. Έχουν επίσης παραπονεθεί ότι επέτρεψαν στα εστιατόρια να πουλήσουν αλκοόλ και να πάρουν την επιχείρησή τους, αλλά δεν επέτρεψαν να ανοίξουν ακόμη και μικροί χώροι διασκέδασης.

Οι επικριτές δήλωσαν επίσης ότι η σύγκριση της Ταϊλάνδης με χώρες όπως η Νότια Κορέα ή η Ιαπωνία είναι άδικη, καθώς καμία χώρα δεν είχε περάσει τρεις εβδομάδες χωρίς επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού σε εθνικό επίπεδο πριν ανοίξει τη νυχτερινή ζωή. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι η διατήρηση της νόμιμης νυχτερινής ζωής κλειστή μακροπρόθεσμα θα την μετακινήσει μόνο υπόγεια όπου δεν μπορεί να ρυθμιστεί καθόλου και θα προκαλέσει σημαντική απώλεια φορολογικών εσόδων για την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και περαιτέρω κίνδυνο κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Προς το παρόν, τα μπαρ, τα κλαμπ και άλλοι χώροι νυχτερινής διασκέδασης που έχουν κλείσει για τρεις μήνες από τις 18 Ιουνίου συνεχίζουν να περιμένουν ανακούφιση με δεκάδες χιλιάδες χώρους κλειστούς σε όλη τη χώρα και την Πατάγια, σχεδόν εξ ολοκλήρου εξαρτημένη από χώρους νυχτερινής διασκέδασης, ακόμα κατεστραμμένη από τον κορωνοϊό κατάσταση.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/