Η Κίνα αναφέρει 49 νέα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 καθώς αυξάνονται οι φόβοι για νέο κύμα στο Πεκίνο

Πεκίνο-

Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 για την Κυριακή 14 Ιουνίου, από 57 την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε η εθνική υγειονομική αρχή το πρωί της Δευτέρας.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι 39 από τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταδόθηκαν τοπικά.

Τριάντα έξι από τα νέα κρούσματα ήταν στο Πεκίνο, ο ίδιος αριθμός αναφέρθηκε για την πρωτεύουσα μια μέρα νωρίτερα και ισοδυναμούσε με τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων για την πόλη από τότε που οι αρχές άρχισαν να δημοσιεύουν δεδομένα. Η προέλευση της υπόθεσης διερευνάται ακόμη από τις αρχές, αλλά τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσε να προέρχεται από μεγάλη αγορά.

Υποστηρίξτε την τοπική σας ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Pattaya και συνεχίστε να γράφουμε για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Σκεφτείτε μια μικρή δωρεά παρακάτω.

Μια πόλη με περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους, το Πεκίνο επέβαλε ορισμένους από τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς ελέγχους στην Κίνα στην αρχή της πανδημίας. Μέχρι το τελευταίο ξέσπασμα, η πόλη είχε περάσει περισσότερες από 50 ημέρες χωρίς νέο κρούσμα.

Οι δημοτικές αρχές έκλεισαν αθλητικές εκδηλώσεις και τουριστικούς χώρους στην πρωτεύουσα το Σάββατο. Τα εστιατόρια αποθαρρύνονται για άλλη μια φορά από το να δέχονται μεγάλες ομάδες για φαγητό μαζί. Έντεκα συγκροτήματα κατοικιών κοντά στην αγορά έχουν τεθεί λουκέτο και στους κατοίκους της απαγορεύεται να φύγουν. Η περιοχή Fengtai του Πεκίνου, όπου βρίσκεται η αγορά Xinfadi, χαρακτηρίστηκε περιοχή υψηλού κινδύνου την Κυριακή.

Το NHC ανέφερε δέκα νέα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 στην ηπειρωτική Κίνα έως τα τέλη της 14ης Ιουνίου, από 19 την προηγούμενη ημέρα. Η επιτροπή ανέφερε επίσης 18 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα, από εννέα την προηγούμενη ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 83,181. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει αμετάβλητος στους 4,634.

Η Κίνα δεν υπολογίζει τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, που έχουν μολυνθεί από τον ιό αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ως επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα μας στα εισερχόμενά σας κάθε πρωί, χωρίς ανεπιθύμητα μηνύματα; Εισαγάγετε το e-mail σας παρακάτω.

Πηγή: Reuters/Associated Press
Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/