Reader Mailbag: Το άνοιγμα εστιατορίων και ξενοδοχείων για κατανάλωση αλκοόλ, αλλά το να κρατάς κλειστά μπαρ όλων των μεγεθών θα ήταν λάθος

Το παρακάτω είναι μια δήλωση αναγνώστη προς εμάς. Δημοσιεύουμε τακτικά τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις της τοπικής μας κοινότητας μέσω email με τις δικές σας στο pattayanewseditor@gmail.com. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όλες οι απόψεις και οι υποβολές θα δημοσιευτούν-Επιμελητής

Γεια σου. Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε την επιστολή μου.

Ήθελα να μιλήσω για την ανακοίνωση που έκανε η κυβέρνηση ότι πιθανότατα θα επιτρέψει το ποτό σε εστιατόρια αλλά όχι σε μπαρ ή παμπ. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι επί του παρόντος ένα προσχέδιο και θα είναι επίσημο αύριο, αν και έχω ακούσει ότι ορισμένα μέρη της Ταϊλάνδης το επιτρέπουν ήδη.

Δεν πρόκειται για επίθεση στα εστιατόρια, καθώς ξέρω ότι πολλά από αυτά βγάζουν πολλά χρήματα από το αλκοόλ. Ζητάνε εδώ και εβδομάδες σε όλη την Ταϊλάνδη να μπορούν να πουλήσουν ποτό. Καταλαβαίνω τη γνώμη τους.

Ξέρω επίσης ότι είναι μια μεγάλη χώρα και η απαγόρευση στα μπαρ και το ποτό είναι πολύ μεγαλύτερη από την Πατάγια. Διαβάζοντας σχόλια σε αναρτήσεις νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αυτό το γεγονός. Βλέπεις συχνά ανόητα σχόλια όπως γιατί ανοίγουν μπαρ όταν δεν υπάρχουν τουρίστες…τα περισσότερα μπαρ στη χώρα είναι για τους Ταϊλανδούς και η χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη από την Πατάγια.

Ωστόσο, νομίζω ότι το να επιτρέπετε το ποτό σε εστιατόρια στην Πατάγια ειδικά ενώ εξακολουθούν να έχουν κλειστά μπαρ όλων των μεγεθών είναι λάθος. Επιτρέψτε μου να σας πω γιατί.

Ήμουν εδώ όταν ο ιός έκανε τα μπαρ να κλείσουν για πρώτη φορά τον Μάρτιο. Τα εστιατόρια έμειναν ανοιχτά για περίπου δύο εβδομάδες μετά. Κάθε μέρα εκατοντάδες άνθρωποι έπιναν σε εστιατόρια, παρήγγειλαν ένα πιάτο ρύζι ή φιστίκια και μετά έπιναν δέκα ποτά, μαζεύονταν κ.λπ. Πολλοί ιδιοκτήτες μπαρ που πουλούσαν επίσης σνακ έμεναν ανοιχτοί προκαλώντας καυγάδες στα social media με όσους δεν μπορούσαν.

Κάθε μέρα είχες ανθρώπους θυμωμένους να φωτογραφίζουν εστιατόρια γεμάτα ποτό και κοινωνικές συναναστροφές, αλλά τα μπαρ που ήταν αφιερωμένα σε αυτό έκλεισαν. Είχατε μέρη που δεν έχουν πουλήσει ποτέ φαγητό ξαφνικά έγιναν εστιατόρια.

Ναι, η αστυνομία έκανε κάποιες επιδρομές, αλλά καθώς συνέβαινε τόσο πολύ ήταν αδύνατο να ελεγχθεί πλήρως και πιθανότατα έχασε πολύ χρόνο. Αυτό ήταν επίσης όταν οι άνθρωποι νόμιζαν ότι υπήρχε ιός και όλο και περισσότεροι άνθρωποι τρόμαζαν.

Τώρα, σχεδόν κανείς δεν φοβάται και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο ιός έχει εξαφανιστεί από την Ταϊλάνδη. Πρόκειται να επιτρέψουν στα εστιατόρια να πουλήσουν ξανά αλκοόλ και τουλάχιστον στην Πατάγια είμαι βέβαιος ότι το ίδιο ακριβώς που συνέβη τον Μάρτιο θα συμβεί και τώρα ακόμη περισσότερο αν δεν επιτρέψουν να ανοίξουν κάποια μπαρ.

Θα προκαλέσει πολλά επιχειρήματα, θα οδηγήσει σε ανόητες επιδρομές που χάνουν τον χρόνο όλων και πολλά άλλα. Ακόμη χειρότερα, θα μπορούσε να καταλήξει να προκαλέσει στους νόμιμους ιδιοκτήτες εστιατορίων που χρειάζονται τις πωλήσεις αλκοόλ για να βγάλουν κέρδος να απαγορεύσουν ξανά τις πωλήσεις ποτών.

Δεν λέω να ανοίξετε κάθε μπαρ στην πόλη και να αφήσετε τον κόσμο να χύνεται σε νυχτερινά μαγαζιά με χίλια άτομα. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να λέει ότι όλοι οι χώροι των μπαρ είναι υψηλού κινδύνου, αλλά σκέφτονται μόνο τα μέγα κλαμπ.. συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ένα παράδειγμα από τα μπαρ στην Κορέα, αλλά το ξέσπασμα στο οποίο αναφέρονται έλαβε χώρα σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με χιλιάδες. Δεν είναι ένα μπαρ που χωράει δέκα άτομα όπως τα περισσότερα στην Πατάγια και στην Ταϊλάνδη.

Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να επιτρέπουν το άνοιγμα μικρών μπαρ, ίσως και μόνο υπαίθριων μπυραριών. Ξέρω ότι είναι πιο εύκολο να κάνετε μια προσέγγιση όλα ή τίποτα, αλλά δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να πούμε όριο στον αριθμό των ατόμων ή στο μέγεθος του χώρου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Αυτοί οι μικροί χώροι είναι επίσης εκείνοι που χρειάζονται τα χρήματα και πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους περισσότερο… τα mega Nightclubs και οι μεγάλοι χώροι πιθανότατα θα επιβιώσουν.

Ευχαριστούμε που το διαβάσατε,

Mehdi

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/