Ο ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποχωρεί και διορθώνει τη δήλωση ότι η ασυμπτωματική εξάπλωση του Covid-19 είναι «πολύ σπάνια»

Παγκόσμια Ειδήσεις-

Μελέτες μοντελοποίησης εκτιμούν ότι έως και το 40% των λοιμώξεων από κορωνοϊό θα μπορούσαν να μεταδοθούν από άτομα που έχουν τον ιό αλλά δεν έχουν συμπτώματα, δήλωσε εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μετά το σχόλιό της τη Δευτέρα ότι η ασυμπτωματική μετάδοση ήταν «πολύ σπάνια» προκάλεσε σάλο. 

Δρ Maria Van Kerkhove

Αλλά η Δρ Maria Van Kerkhove υποστήριξε ότι τα δεδομένα του πραγματικού κόσμου υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα ένα σπάνιο γεγονός όταν συμμετείχε σε ένα Q&A των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να εξηγήσει τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν αναφερόταν στις μελέτες μόντελινγκ όταν μίλησε.

Ο Van Kerkhove, ο τεχνικός επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, είπε ότι στην ασυμπτωματική μετάδοση «δεν έχουμε ακόμη την απάντηση». Το σχόλιό της στη συνέντευξη Τύπου του ΠΟΥ τη Δευτέρα σχετικά με τη σπανιότητά του βασίστηκε σε δύο ή τρεις μεμονωμένες μελέτες που παρακολουθούσαν τις επαφές ασυμπτωματικών ατόμων και σε αδημοσίευτα δεδομένα που κοινοποιήθηκαν από χώρες ή ειδικούς με τον οργανισμό της.

«Χρησιμοποίησα τη φράση «πολύ σπάνια» και νομίζω ότι είναι παρανόηση να δηλώσεις ότι η ασυμπτωματική μετάδοση παγκοσμίως είναι πολύ σπάνια. Αυτό στο οποίο αναφερόμουν ήταν ένα υποσύνολο μελετών. Αναφερόμουν επίσης σε κάποια στοιχεία που δεν είναι δημοσιευμένα ή επίσημα». είπε.

Με τη βοήθεια του Associated Press/The Guardian

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/