Τα εστιατόρια που παραβιάζουν την κοινωνική απόσταση και τους κανόνες πώλησης αλκοόλ αυξάνονται σε εθνικό επίπεδο, λέει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης

Τσιάνγκ Μάι-

Ο ταϊλανδικός Τύπος βουίωσε σήμερα το πρωί με την ιστορία ενός εστιατορίου στο Τσιάνγκ Μάι που δέχθηκε έφοδο χθες το βράδυ από πάνω από δώδεκα αστυνομικούς για να ανακαλύψουν ότι οι θαμώνες φέρεται να έπιναν αλκοόλ στο κατάστημα, καθώς και να κάθονταν σε μια μεγάλη ομάδα γύρω από ένα ταϊλανδέζικο μπάρμπεκιου ή «mookata», ποτ και συναναστροφή χωρίς κοινωνική αποστασιοποίηση, κάτι που επί του παρόντος είναι αντίθετο με το νόμο στην Ταϊλάνδη λόγω κανονισμών και κανόνων που συμβάλλουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.

Οι κανόνες προστατεύονται από ένα Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης που δίνει στην κυβέρνηση έκτακτες εξουσίες και αυστηρές τιμωρίες για όσους παραβιάζουν. Τα πρόστιμα μπορεί να κυμαίνονται έως και 100,000 μπατ και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών. Αυτοί οι κανόνες περιλαμβάνουν την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε εστιατόρια, τις συγκεντρώσεις για κοινωνικούς σκοπούς (χωρίς περιορισμό στον αριθμό των ατόμων που είναι μια συγκέντρωση) και τη μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης.

Και τα τρία αυτά φέρεται να καταστράφηκαν στο Τσιάνγκ Μάι χθες, ακόμη και όταν το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι παραβιάσεις εστιατορίων αυξάνονται σε εθνικό επίπεδο, ειδικά μεταξύ μικρότερων και ανεξάρτητων εστιατορίων.

Το περιστατικό στις φωτογραφίες συνέβη στην υποπεριφέρεια San Klang στο Chiang Mai σύμφωνα με τον διευθυντή της αστυνομίας του Chiang Mai, συνταγματάρχη Vacharat Munwong.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, καθώς και πολλοί θαμώνες, συνελήφθησαν και όλοι αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες του διατάγματος έκτακτης ανάγκης.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ανάμεικτα όσον αφορά την αντίδραση στο περιστατικό, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι οι κανόνες που χωρίζουν την οικογένεια και τους φίλους και την απαγόρευση του αλκοόλ δεν έχουν νόημα, αλλά με άλλους να δηλώνουν ότι συμφωνούν ή διαφωνούν με τους ισχύοντες κανόνες έχουν γίνει πολύ σαφείς από τον Ταϊλανδό Κυβέρνηση πολλές φορές και ότι όσοι τις παραβιάζουν γνωρίζουν καλά ότι τις παραβιάζουν.

Η CCSA, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έχει πει ότι ο αριθμός των παραβιάσεων από εστιατόρια που παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και πωλούν αλκοόλ, καθώς και άλλες διάφορες παραβιάσεις, έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας ανησυχίες ατόμων που πιθανώς διαδίδουν τον Covid-19 Κορωνοϊός. Εκφράζουν επίσης ανησυχίες, σύμφωνα με την CCSA, ότι εάν επιτραπεί να ανοίξουν περισσότερες επιχειρήσεις, όπως μπαρ και νυχτερινή ζωή, οι κανόνες ενδέχεται να μην τηρηθούν.

Η Ταϊλάνδη ανέφερε συνολικά τρία νέα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο σήμερα, δύο από τα οποία εισήχθησαν και μηδέν νέα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο χθες, οδηγώντας ορισμένους επικριτές στο διαδίκτυο να ισχυριστούν ότι οι ισχύοντες κανόνες δεν ταιριάζουν με την κατάσταση στην περιοχή και είναι πολύ σκληροί.

Η Ταϊλάνδη είναι πιθανό να συνεχίσει το διάταγμα έκτακτης ανάγκης, δηλώνοντας ότι παρά τους χαμηλούς αριθμούς και την κριτική στο Διαδίκτυο ότι είναι απαραίτητο να ελεγχθεί σωστά οι πιθανές επαναλειτουργίες επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου, όπως καταστήματα μασάζ και νυχτερινή ζωή.

Φωτογραφίες: Chiangmainews.co.th, άρθρο The Pattaya News

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.25 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/