Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ταϊλάνδης αποφασίζει να συνεχίσει το διάταγμα έκτακτης ανάγκης, η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα

Μπανγκόκ-

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ταϊλάνδης αποφάσισε να υποστηρίξει τη συνέχιση του ισχύοντος έκτακτου διατάγματος για τον έλεγχο του κορωνοϊού Covid-19 στην Ταϊλάνδη μέχρι τον Ιούνιο σήμερα το πρωί.

Αυτή η απόφαση θα διαβιβαστεί στο Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 αύριο Παρασκευή, όπου θα λάβουν επίσης απόφαση για πιθανή υποστήριξη του μέτρου.

Για να είναι επίσημο, το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης θα πρέπει να εγκρίνει πλήρως το ψήφισμα σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης την επόμενη Τρίτη. Ωστόσο, με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας το ψήφισμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εγκριθεί.

Το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης δίνει στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και στον Πρωθυπουργό πολλαπλές ευρείες εξουσίες ώστε να είναι σε θέση να χειριστούν σωστά τον ιό σε εθνικό επίπεδο. Μερικές από αυτές τις εξουσίες περιλαμβάνουν την τρέχουσα Εθνική Απαγόρευση της Κυκλοφορίας, την απαγόρευση των μαζικών συγκεντρώσεων, την ευθυγράμμιση των κυβερνητών, τον σχηματισμό της CCSA και μια ενιαία προσέγγιση για ολόκληρο το έθνος στην καταπολέμηση του ιού κ.λπ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μόνο και μόνο επειδή το διάταγμα έκτακτης ανάγκης είναι πιθανό να παραταθεί δεν σημαίνει ότι η χώρα είναι εγγυημένη για έναν ακόμη μήνα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οι κανόνες που ορίζονται στο διάταγμα μπορούν να προσαρμοστούν, να ενισχυθούν ή να χαλαρώσουν ανά πάσα στιγμή με απόφαση της CCSA και του πρωθυπουργού Prayut Chan-O-Cha.

Ο λόγος για τη συνέχιση του διατάγματος, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, δεν είναι ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων, που ήταν ένα πανελλαδικά χθες και ήταν εισαγόμενο κρούσμα από το Μπαχρέιν.

Ο λόγος είναι επειδή η χώρα βρίσκεται επί του παρόντος στη μέση της χαλάρωσης των περιορισμών και της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων με σταδιακή προσέγγιση. Οι δύο φάσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο περιλαμβάνουν τις πιο επικίνδυνες επιχειρήσεις, όπως η νυχτερινή ζωή και τα μπαρ. Χωρίς το διάταγμα, η CCSA θα έπαυε να υφίσταται ουσιαστικά και οι δύο τελευταίες φάσεις θα ελέγχονταν καθαρά σε επαρχιακό επίπεδο και μέσω του τμήματος ελέγχου ασθενειών που πιθανότατα θα οδηγούσε σε ποικίλες προσεγγίσεις.

Το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης δίνει επίσης στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τη δυνατότητα να επιβάλει σκληρές ποινές για παραβίαση του διατάγματος, όπως δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμα έως και 100,000 μπατ. Χωρίς το διάταγμα, οι ποινές είναι πολύ λιγότερο αυστηρές και ενέργειες όπως η οργάνωση πάρτι στο σπίτι ή οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις δεν θα μπορούσαν να επιβληθούν.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/