Η Παρασκευή θα φέρει τις τελικές αποφάσεις για την επόμενη φάση της χαλάρωσης των περιορισμών του lockdown στην Ταϊλάνδη - Πώς θα μοιάζει;

Μπανγκόκ-

Στο Κυβερνητικό Μέγαρο στην Μπανγκόκ Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Wissanu Kreangam και Ο στρατηγός Somsak Rungsita, Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC), μίλησε με το Associated Press σήμερα το απόγευμα για να επιβεβαιώσει ότι αύριο, 15 Μαΐου, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι θα ανοίξει εκ νέου πιθανότατα αυτό το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της «Φάσης 2» της Ταϊλάνδης χαλάρωσης των περιορισμών και του κλεισίματος επιχειρήσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ, πολλά για σχεδόν δύο μήνες εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μίλησαν για περίπου τριάντα λεπτά με τον Τύπο, αλλά καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι αύριο, δεν θα δηλώσουν με σαφήνεια και δεν θα οριστικοποιήσουν οποιαδήποτε πιθανή επαναλειτουργία της επιχείρησης ή χαλάρωση των περιορισμών.

Η τελική ανακοίνωση αναμένεται, σύμφωνα με τον στρατηγό Somsak, να φέρει την επαναλειτουργία του Εμπορικά κέντρα με αυστηρές απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας. Σημείωσε ότι ακόμη και αν τους δοθεί το τελικό πράσινο φως ότι οι χώροι διασκέδασης σε εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα, όπως αίθουσες μπόουλινγκ, στοές, κινηματογράφοι, μπαρ, πάρκα διασκέδασης, καραόκε lounge και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες πιθανότατα δεν θα έχουν το προβάδισμα σε αυτή τη φάση.

Το επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Wissanu Έγινε συζήτηση για πιθανή χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν επίσης στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ωστόσο, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η κυβέρνηση έδωσε κάποιες ιδέες για το τι δεν άνοιξε ακόμη - δύο από αυτές τις περιοχές είναι παραλίες και πισίνες, συμπεριλαμβανομένων των πισινών condo. Ο λόγος για να παραμείνουν κλειστά είναι ανησυχίες για άτομα που δεν αποστασιοποιούνται σωματικά και πιθανόν να κάνουν πάρτι και συγκεντρώσεις στην παραλία.

Τα γυμναστήρια και τα κέντρα εκγύμνασης είχαν αρχικά θεωρηθεί ότι θα ανοίξουν εκ νέου σε αυτή τη φάση, αλλά είχαν αφαιρεθεί από τον πρόχειρο κατάλογο στα μέσα της εβδομάδας. Είναι άγνωστο εάν θα προστεθούν εκ νέου στην τελική λίστα έναρξης και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που μίλησαν σήμερα το απόγευμα δεν σχολίασαν τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν επίσης ζητήσει από πολλούς να επαναλειτουργήσουν.

Τα καταστήματα μασάζ είναι πιθανό να λάβουν το πράσινο φως με κάποιο τρόπο, πιθανότατα μόνο με το μασάζ ποδιών να επιτρέπονται επίσημα αρχικά.

Η Pattaya News θα παράσχει τα αποτελέσματα της επίσημης συνάντησης και τη λίστα μόλις κυκλοφορήσουν, πιθανότατα αύριο το απόγευμα.

Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει να «ξεκλειδώσει» και να ανοίξει ξανά τις επιχειρήσεις σε εθνικές φάσεις ως συνολική χώρα αντί να επιτρέπει σε μεμονωμένες επαρχίες και πόλεις να ανοίξουν ξανά όπως θέλουν. Αναμένεται ότι αυτή η δεύτερη φάση θα τεθεί επίσημα σε ισχύ αυτή την Κυριακή, 17 Μαΐου, ωστόσο είναι πιθανό να επιτραπεί σε ορισμένες επιχειρήσεις να ανοίξουν ξανά αύριο εάν είναι έτοιμες να συμμορφωθούν με τα κυβερνητικά πρότυπα.

Η επόμενη φάση μετά από αυτήν θα είναι γύρω στην 1η Ιουνίου και πιστεύεται ευρέως ότι θα αρχίσει να ανοίγει πιο επικίνδυνες επιχειρήσεις, όπως ορισμένοι χώροι διασκέδασης. Κάθε φάση εξαρτάται από τη συνολική κατάσταση του Covid-19 υπό έλεγχο στην Ταϊλάνδη.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/