Γνώμη: In the Darkness-Ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης στην Πατάγια που προσπαθεί να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης Covid-19

Ακολουθεί μια υποβολή/άποψη από έναν ιδιοκτήτη τοπικής επιχείρησης, που ειπώθηκε σε μορφή ιστορίας, σχετικά με την τρέχουσα εμπειρία του στην προσπάθεια λειτουργίας ενός εστιατορίου με φαγητό μόνο κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού Covid-19. Το υλικό μέσα είναι γραμμένο από αυτούς.

Και στο σκοτάδι

Wanna Plangklang 

Οι μικρές επιχειρήσεις στην Πατάγια προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανές εν μέσω περιορισμών και υποχρεωτικών lockdown με νέους τρόπους εξυπηρέτησης νέων και παλιών πελατών.

Είναι απόκοσμο σκοτάδι. Κοιτάζοντας πάνω-κάτω Το Soi 13/1 Wanna Break café και η ιδιοκτήτρια του B&B Wanna Plangklang ερευνά αυτήν την πρωτοφανή σκηνή. Εκεί που συνήθως ανάμεσα στη φασαρία των σωμάτων που κάνουν βόλτες, τραμπουκισμοί, βιαστικοί ή περιπλανώμενοι στα καρότσια τροφίμων, τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε σήμανση νέον που φωτίζει το δρόμο, ούτε κόσμος, ούτε τίποτα.

Κανείς δεν έχει βιώσει κάτι παρόμοιο με αυτά τα πρωτοφανή μέτρα και τις σκηνές σε όλο τον κόσμο που έχουν δημιουργήσει. Επιβάλλονται lockdown για την προστασία των ανθρώπων και για τη διασφάλιση μιας ισοπεδωμένης καμπύλης μολύνσεων και των τραγικών θανάτων που ακολούθησαν σε τόσες άλλες χώρες. Ωστόσο, οφείλονται ενοίκια από υπαλλήλους που τώρα δεν μπορούν να εργαστούν και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πελάτες. Η πίεση και η καταπόνηση είναι ορατές σε κάθε πρόσωπο που φαίνεται…σε υπεύθυνη απόσταση.

Σε όλο τον κόσμο, η μετακίνηση σε εξωτερικούς χώρους έχει επιτραπεί για λόγους που κρίνονται απαραίτητοι, όπως η αγορά και η συλλογή ειδών παντοπωλείου. Ένα παρακλάδι αποτέλεσμα είναι ότι τα γεύματα σε πακέτο και οι υπηρεσίες παράδοσης φαγητού έχουν ανθίσει. Αλλά δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο ανακάλυψε η Wanna καθώς προσπαθεί να κρατήσει την επιχείρησή της σε κάποια τάξη.

Εκεί όπου οργανισμοί όπως το Differ Night Pub έχουν συγκεντρώσει την προσοχή για τη φιλανθρωπική χειρονομία των ιδιοκτητών να το μετατρέψουν σε κουζίνα φαγητού για την αγωνιζόμενη κοινότητα της Pattaya, άλλοι όπως το Wanna Break πρέπει να χαράξουν τον δικό τους χώρο σε μια προσπάθεια να παραμείνουν στην επιχείρηση.

«Φτιάχνω πίτες και φτιάχνω γεύματα για φαγητό σε πακέτο, αλλά και ντελίβερι αν είναι δυνατόν», λέει η Wanna. Με τον αριθμό του τουρισμού να μειώνεται κατά 90% και χωρίς παγκόσμια κίνηση στον ορίζοντα, η ορατότητα οποιασδήποτε βελτίωσης είναι στην καλύτερη περίπτωση θολή.

Οι προσπάθειες της Wanna εμποδίζονται από την έλλειψη της αναμενόμενης τουριστικής εισροής και την απροθυμία των τακτικών δημογραφικών εκπατρισμένων να παραβιάσουν τις εντολές διαμονής στο σπίτι. Ωστόσο, η παραμονή ανοιχτή κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν χρησιμεύει μόνο για την παροχή για την προηγούμενη πελατεία, αλλά αντικατοπτρίζει επίσης μια επιλογή για τους αμφισβητούμενους πελάτες της Ταϊλάνδης που παλεύουν παρομοίως μπροστά σε μια σχεδόν συνολική απώλεια πελατών.

Η τροποποίηση του μενού στις γεύσεις της Ταϊλάνδης είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει το Wanna Break το έλλειμμα στις τουριστικές επιχειρήσεις. «Από το πρωινό για δυτικούς πελάτες δοκιμάζουμε επίσης παραδοσιακό ταϊλανδέζικο φαγητό», λέει καθώς ανακατεύει το μενού για να αντιπροσωπεύσει αυτό το νέο κανονικό.

Ο κυβερνήτης του Chon Buri επιβάλλει τώρα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι πολίτες μένουν σπίτι και ενώ οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές πρέπει να τρώνε μια λογική προφύλαξη. Αυτό είναι όπου καταστήματα όπως το Wanna Break μπορούν να παρέχουν μια υπηρεσία εάν τους επιτρέπεται. Αλλά δεν είναι σαφές για πολλούς θαμώνες πώς μπορούν να προσαρμόσουν την τακτική τους διαδικασία σε αυτές τις νέες απαιτήσεις.

Με ένα απόλυτο lockdown όλων των επιχειρήσεων, οι ανάγκες πολλών σε τρόφιμα εξυπηρετούνται από τη δύναμη των λίγων ιδιοκτητών επιχειρήσεων που προσπαθούν να παραμείνουν βιώσιμες. «Προσπαθώ να παραμένω ανοιχτός στους ανθρώπους. Η μαγειρική είναι αυτό που κάνω, οπότε προσπαθώ να το κάνω αυτό εντάξει για τους ανθρώπους που αγωνίζονται», λέει.

Τώρα που οι πρωινές της βόλτες στην παραλία έχουν περιοριστεί - χάνοντας μια ευπρόσδεκτη στιγμή χαλάρωσης προτού κατευθυνθεί μόλις 100 μέτρα πάνω στο Soi 13/1 για να αρχίσει να μαγειρεύει - οι κοινωνικά αποστασιοποιημένοι θαμώνες φαίνεται να αραιώνουν περισσότερο. Ως απάντηση, η προσθήκη ενός στοιχείου παράδοσης —σε πολλές περιπτώσεις δωρεάν— είναι ένα άλλο στοιχείο που δεν ήταν ποτέ μέρος της προσφοράς Wanna Break (αν και οι παραγγελίες σε πακέτο ήταν πάντα).

Λέγεται ότι χρειάζεται ένα χωριό και στο Wanna Break οι φίλοι και η οικογένεια έχουν συμμετάσχει για να φροντίσουν για τη βελτίωση της κοινότητας. Πρόσφατα, με τη βοήθεια γενναιόδωρων συνεισφορών από φίλους, η Wanna διέθεσε δωρεάν πολλά γεύματα σε πακέτο για την κοινότητα της Ταϊλάνδης χωρίς πηγή εισοδήματος και αγωνίζεται να βρει φαγητό. Ένας σωρός από κουτιά σε πακέτο καλύπτονταν από τον τοίχο μέσα στο καφέ και μια πινακίδα έξω ειδοποιούσε τους περαστικούς για την ώρα ανοίγματος. Η καλοσύνη όπως αυτή όταν η ίδια η επιχείρηση συνεχίζει να αλλάζει ταχύτητα προς αναζήτηση λύσεων δείχνει ένα αξιοθαύμαστο πνεύμα.

Κοιτάζοντας ξανά προς τον 2ο δρόμο είναι σκοτεινά. Κοιτάζοντας πίσω προς την Beach Road είναι σκοτεινά. Όλοι ελπίζουν ότι το σκοτάδι άρει σύντομα.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.5 (2 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/