Το Υπουργείο Εσωτερικών λέει στον κυβερνήτη της επαρχίας να αποκλείσει τις συγκεντρώσεις Songkran - ακόμη και τις μικρές

Μπανγκόκ-

Όλοι οι κυβερνήτες της επαρχίας έλαβαν ένα επείγον φαξ αργά χθες το βράδυ με το οποίο τους ζητούσε να εντείνουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειες για να σταματήσουν τις συγκεντρώσεις Songkran που επίσημα ξεκινούν σε μόλις δύο ημέρες στην Ταϊλάνδη, αλλά αναβλήθηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος από τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης λόγω Covid19.

Παρόλο που η επίσημη αργία έχει αναβληθεί και οι μέρες δεν είναι πλέον νόμιμες αργίες φέτος στην Ταϊλάνδη, πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να γιορτάσουν το Songkran είτε στο σπίτι είτε σε μικρότερες ομάδες και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μην κάντε το για να αποφύγετε τη διάδοση του Covid19.

Το Songkran είναι συνήθως το ταϊλανδικό νέο έτος και η μοναδική μεγαλύτερη γιορτή στο ταϊλανδικό ημερολόγιο, που χαρακτηρίζεται από οικογενειακές συγκεντρώσεις, νερομαχίες, θρησκευτικές τελετές και πολλές άλλες δραστηριότητες. Φέτος, ωστόσο, οι αξιωματούχοι ζητούν από τους ανθρώπους να έχουν εικονικές μάχες νερού στο διαδίκτυο και να κάνουν τις ευλογίες τους μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όχι με άλλους ανθρώπους.

Τα εγχώρια ταξίδια έχουν γίνει δύσκολα, αν όχι αδύνατα σε πολλές επαρχίες για να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να πάνε να επισκεφτούν την οικογένεια και πιθανώς να τους μολύνουν με Covid19.

Το διάταγμα ζητά από τον κυβερνήτη να διασφαλίσει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ατόμων για μια συγκέντρωση, ακόμη και ένας μικρός αριθμός 3 ή 4 που πίνουν και συναναστρέφονται μπορούν να θεωρηθούν συγκέντρωση. Σύμφωνα με το τρέχον διάταγμα έκτακτης ανάγκης που ισχύει για την καταπολέμηση του Covid-19, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει έως και δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 100,000 μπατ.

Πολλές επαρχίες έχουν ήδη απαγορεύσει τις πωλήσεις αλκοόλ για να αποθαρρύνουν τις συγκεντρώσεις και τις κοινωνικές συναναστροφές κατά τη διάρκεια του Songkran.

Ζητήθηκε από τους κυβερνήτες της επαρχίας να εντείνουν τις περιπολίες κατά τη διάρκεια της περιόδου Songkran αναζητώντας κόσμο που συγκεντρώνεται, ειδικά γιορτές στο σπίτι, δωμάτια ξενοδοχείων, πάρτι σε ιδιωτικές βίλες, παραλίες και δεξαμενές. Το Korat έκλεισε χθες όλες τις δημοφιλείς τοποθεσίες, τις λιμνούλες και τις δεξαμενές του για να ενθαρρύνει την κοινωνική απόσταση. Η Πατάγια ενίσχυσε την επιβολή της νομοθεσίας στις παραλίες πριν από το Songkran και για να κρατήσει τον κόσμο μακριά από τις παραλίες και τις συγκεντρώσεις.

Οι αναβληθείσες ημερομηνίες για το Songkran δεν έχουν δοθεί, πιθανότατα θα είναι αργά το καλοκαίρι εάν επιλυθεί η κατάσταση του Covid19.

Εγγραφειτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/