Το Τσιάνγκ Μάι συνεχίζει να μάχεται και να σβήνει τις φωτιές

CHIANG MAI (NNT) – Ο Κυβερνήτης του Τσιάνγκ Μάι, Charoenrit Sanguansat, είχε συνάντηση με σχετικές μονάδες για να συζητήσει την κατάσταση των δασικών πυρκαγιών στο Εθνικό Πάρκο Doi Suthep – Pui, αφού κοντινές περιοχές επλήγησαν από πυρκαγιές πολλές φορές την περασμένη εβδομάδα. Αν και οι αξιωματούχοι κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες, νέες πυρκαγιές έχουν φουντώσει. Οι υπεύθυνοι διεξάγουν τώρα επιχειρήσεις πυρόσβεσης σε επτά περιοχές εδώ και τρεις ημέρες.

Ο κυβερνήτης του Τσιάνγκ Μάι έλαβε επίσης ένα καλάθι δώρων και οικονομική υποστήριξη από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Niphon Bunyamanee. Θα παρουσιαστούν στον Pairoj Pattamathaworn, έναν πυροσβέστη που τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας.

Η κατάσταση των δασικών πυρκαγιών στις εννέα βόρειες επαρχίες έχει αρχίσει να βελτιώνεται, με τον αριθμό των καυτών σημείων να μειώνεται κατά περίπου 50%, από 674 σε 336, χάρη στους πυροσβέστες, οι οποίοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο. Παρακολουθούν στενά τις πυρκαγιές περιοχές στις επαρχίες Chiang Mai, Mae Hong Son, Tak και Chiang Rai. Από τις 30 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, έχουν συλληφθεί 72 άτομα για την έναρξη πυρκαγιών. Έχουν καταγραφεί συνολικά 454 κρούσματα.

Χθες (7 Απριλίου), ο κυβερνήτης του Chiang Rai, Prajon Prachsakul, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι συνέλαβαν άλλους τρεις υπόπτους για πρόκληση δασικών πυρκαγιών μεταξύ 5 και 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ελέγχου Ρύπανσης, τα επίπεδα PM2.5 στον αέρα μετρήθηκαν μεταξύ 34 και 179 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο στο Βορρά σήμερα το πρωί. Ο δείκτης ποιότητας του αέρα ήταν κόκκινος, κάτι που υποδεικνύει πολύ ανθυγιεινές συνθήκες, στην περιοχή Mae Sai της επαρχίας Chiang Rai και στην περιοχή Chiang Dao της επαρχίας Chiang Mai. Τα επίπεδα PM2.5 ήταν πάνω από το ασφαλές όριο στις επαρχίες Lampang, Lamphun, Mae Hong Son, Phrae, Nan, Phayao, Tak, Uttaradit, Phichit και Kamphaeng Phet.

Δελτίο Τύπου από το National Thai News Bureau

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/