Η εξέγερση στη φυλακή Buri Ram ήταν μια ψευδής φήμη για τον Covid-19, ένας κρατούμενος ακόμα ελεύθερος

Μπούρι Ραμ-

Μια ταραχή στη φυλακή χθες το πρωί στη φυλακή Buri Ram προκλήθηκε από μια ψευδή φήμη ότι ένας κρατούμενος είχε Covid-19, σύμφωνα με τον Pol Αντισυνταγματάρχη Prawut Wongsrinil σε συνέντευξή του στο Associated Press.

Η εξέγερση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 100 κρατούμενοι, είχε ως αποτέλεσμα έντεκα κρατούμενους να δραπετεύσουν. Μέχρι την ώρα του Τύπου, δέκα από τους αιχμαλώτους συνελήφθησαν εκ νέου με τον 26χρονο μόνο Tanyapong Sinpoon να αγνοείται. Ο κ. Sinpoon είχε χρόνο για κατοχή ναρκωτικών με πρόθεση πώλησης, μαζί με άλλα αδικήματα. Οι αξιωματούχοι αναζητούν τον κ. Σινπούν και επικοινωνούν με τους συγγενείς και τους φίλους του.

Η εξέγερση είχε ως αποτέλεσμα και οι 2,106 κρατούμενοι να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές σήμερα το πρωί, καθώς διεξάγεται έρευνα για τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την έναρξη της ψευδούς φήμης και για τον προσδιορισμό των βασικών υποκινητών πίσω από την εξέγερση.

Δραματικές εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φλεγόμενα κτίρια και καπνό να υψώνεται από τη φυλακή κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής κυνηγούσαν από φόβο όταν άρχισαν να κυκλοφορούν σε όλη την κοινότητα αναφορές για δραπέτευτες.

Ο Πολ Αντισυνταγματάρχης Γουόνγκσρινιλ είπε ότι πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, μερικά μάλιστα σοβαρά. Η εξέγερση ξεκίνησε σε μια αίθουσα επισκεπτηρίου συγγενών, όταν αρκετοί κρατούμενοι κατατρόπωσαν τους φρουρούς στην περιοχή και εκμεταλλεύτηκαν ένα πρόσφατο κατασκευαστικό έργο για να ξεκινήσουν την εξέγερση.

Οι κρατούμενοι είναι αναστατωμένοι για τουλάχιστον μια εβδομάδα καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν αποκλειστεί προσωρινά λόγω Covid-19, προκαλώντας διαφωνία και οργή σε πολλούς κρατούμενους που βασίζονται στις επισκέψεις για ηθική και συναισθηματική υποστήριξη. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πρόσθεσαν ότι οι συγγενείς και οι φίλοι των κρατουμένων μπορούν ακόμα εύκολα να στείλουν χρήματα στον λογαριασμό ενός κρατουμένου, ώστε να μπορούν να αγοράσουν αγαθά και τρόφιμα από την επιτροπή.

Επικεφαλής της όλης έρευνας θα είναι ο Πολ. Συνταγματάρχης Naras Savestanan, ο οποίος είναι ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών. Δημιουργεί μια ανεξάρτητη επιτροπή για να ερευνήσει την εξέγερση.

Φωτογραφία: Καρύδες

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/