Καθώς οι ανησυχίες για πιθανή εξάπλωση του Covid-19 αυξάνονται, μια πολιτιστική σύγκρουση για τη χρήση μάσκας αρχίζει να προκαλεί ένταση στην Ταϊλάνδη και την Πατάγια

Ταϊλάνδη-

Καθώς η απειλή του νέου κορωνοϊού Covid-19 αυξάνεται, μια πολιτιστική σύγκρουση μεταξύ Ανατολής και Δύσης αρχίζει να προκαλεί ένταση στην Ταϊλάνδη σε μια κατάσταση που είχε συμβεί στο παρελθόν στην Κίνα.

Καθώς οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μας στις αγγλικές ειδήσεις μας είναι από δυτικές χώρες, οι περισσότεροι υγειονομικοί υπάλληλοι και γιατροί σε αυτές τις χώρες είπαν στους πολίτες τους να μην συσσωρεύουν και να φορούν μάσκες εκτός αν είστε ήδη άρρωστοι, φυλάξτε τις μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και ότι δεν είναι». δεν είναι χρήσιμο και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φορούν την κατάλληλη μάσκα ανεξάρτητα από αυτό.

Εν τω μεταξύ, πολλοί Κινέζοι και Ασιάτες γιατροί έχουν τις αντίθετες συμβουλές, ενθαρρύνοντας το κοινό να φορά μάσκες, υποστηρίζοντας ότι οι συμβουλές των δυτικών γιατρών είναι λάθος και ότι η μη χρήση μάσκας βοηθά στη διάδοση του ιού. Ειδικότερα, η Κίνα έστειλε αυτό το μήνυμα έντονα στις αρχές της Ταϊλάνδης, γι' αυτό και πολλές ειδήσεις έχουν επικεντρωθεί στη χρήση μάσκας για τους Ταϊλανδούς. Με την Κίνα να δείχνει αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του ιού, πολλοί Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο κοινό ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας βοήθησε στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Οι μάσκες εξαντλούνται σε πολλές τοποθεσίες και έχουν παρατηρηθεί μεγάλες ουρές, συμπεριλαμβανομένης της Pattaya, για την αγορά μάσκες.

Ανεξάρτητα από το ποιοι γιατροί και ποιες συμβουλές συμφωνείτε προσωπικά ότι είναι σωστές, η κατάσταση έχει αρχίσει να προκαλεί ένταση στην Ταϊλάνδη και πιθανότατα θα επιδεινωθεί καθώς χιλιάδες αλλοδαποί δεν φορούν μάσκες και διαφωνούν με τις συμβουλές που λαμβάνουν οι γιατροί της Ανατολής ενώ χιλιάδες Ταϊλανδοί μεγαλώνουν θυμωμένος με τους αλλοδαπούς και ισχυρίζονται ότι μεταδίδουν τον ιό μη φορώντας μάσκα.

Έχουμε δει πινακίδες και προειδοποιήσεις σε τοπικά διαμερίσματα και ξενοδοχεία που αρχίζουν να εμφανίζονται, προειδοποιώντας τους ανθρώπους να φορούν μάσκες στους ανελκυστήρες ή να «χρησιμοποιούν τις σκάλες», συμπεριλαμβανομένων των πολυκατοικιών.

Είδαμε επίσης, στα σχόλιά μας στην Ταϊλάνδη για την ταϊλανδέζικη εκδοχή του Pattaya News, να αυξάνει ο θυμός για την εξάπλωση του ιού και πολλούς κατοίκους της Ταϊλάνδης να κατηγορούν την εξάπλωση στους αλλοδαπούς που δεν φορούν μάσκες. Εν τω μεταξύ, τα αγγλικά σχόλια είναι γεμάτα από δυτικούς με διαφορετική κουλτούρα και διαφορετικούς γιατρούς που αντιδρούν εξίσου έντονα στο να μην φορούν μάσκες και να συγκρούονται μεταξύ τους.

Αυτό δεν είναι χωρίς προηγούμενο. Στο Χονγκ Κονγκ, η δημόσια ντροπή έγινε φυσιολογική για τους ξένους ομογενείς και τους τουρίστες που εμφανίζονται στο κοινό χωρίς μάσκες και ένα hashtag, #weara*******mask έγινε viral με εκατομμύρια κοινοποιήσεις. Το Χονγκ Κονγκ πίστευε επίσης ακράδαντα ότι η χρήση μάσκας βοήθησε να σταματήσει ο ιός στη χώρα του και να τον ελέγξει καλύτερα από τους περισσότερους… και η πλειοψηφία των Ταϊλανδών φαίνεται να συμφωνεί. Οι φωτογραφίες αλλοδαπών που δεν φορούσαν μάσκες άρχισαν να κοινοποιούνται καθώς οι κάτοικοι τους ντρόμαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι που οι περισσότεροι ξένοι άρχισαν να φορούν μάσκες για να αποφύγουν μια πολιτιστική σύγκρουση, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις για το αν ήταν αποτελεσματικές ή όχι.

Θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό και στην Πατάγια; Ο χρόνος θα δείξει. Οι ειδήσεις της Pattaya σημείωσαν μεγάλη αύξηση στη χρήση μάσκας τις τελευταίες ημέρες από τότε που οι χώροι διασκέδασης έκλεισαν αναγκαστικά για δεκατέσσερις ημέρες και είδαμε μεγάλη αύξηση στα σχόλια στις ειδήσεις μας στην Ταϊλάνδη και σε άλλα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης των Ταϊλανδών που απαιτούν από όλους τους ξένους να φορούν μάσκες . Ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας γελοιοποιήθηκε ευρέως στις αγγλόφωνες ειδήσεις για τον ισχυρισμό ότι οι ξένοι που δεν φορούν μάσκες πρέπει να πεταχτούν έξω από τη χώρα… αλλά πολλοί Ταϊλανδοί συμφώνησαν μαζί του και η αντίδραση δεν ήταν τόσο αρνητική στις δηλώσεις στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Μερικοί ξένοι έχουν δημοσιεύσει σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι σκέφτονται τουλάχιστον να φορούν μάσκα όταν πηγαίνουν σε επαγγελματικές συναντήσεις με άλλους Ταϊλανδούς, μετανάστες κ.λπ. καθώς η πλειοψηφία των Ταϊλανδών το θεωρούν ευγενικό και σωστό. Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί στην Ταϊλάνδη, η πίστη ότι οι μάσκες λειτουργούν ή όχι, πολλοί αλλοδαποί μπορεί ουσιαστικά να αναγκαστούν από κοινωνική ντροπή να φορέσουν μία.

- Άνταμ Τζαντ

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/