Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης θα παρουσιάσει αύριο την απόφαση για πιθανή διάλυση του Μελλοντικού Κόμματος της αντιπολίτευσης της κυβέρνησης

Μπανγκόκ-

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης θα αποφασίσει την Παρασκευή (21 Φεβρουαρίου) για την τύχη του Future Forward Party, το οποίο έχει κατηγορηθεί για παραβίαση της νομοθεσίας των πολιτικών κομμάτων στην Ταϊλάνδη.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Δικαστήριο εκδικάζει μια πιθανή υπόθεση διάλυσης του κόμματος τους τελευταίους μήνες. Η προηγούμενη υπόθεσή τους, βασισμένη στις κατηγορίες ότι ήταν Illuminati και ότι παραβίαζαν τους εκλογικούς κανόνες της Ταϊλάνδης, κρίθηκε αθώος νωρίτερα μέσα στο έτος.

Αυτή η υπόθεση, ωστόσο, έχει ουσιαστικά περισσότερα στοιχεία από την προηγούμενη και αφορά φερόμενα παράνομα δάνεια που δόθηκαν από τον ηγέτη του Future Forward και δισεκατομμυριούχο Thanathorn Juangroongruangkit.

Ο Thanathorn έδωσε δάνεια στο κόμμα του συνολικού ύψους 191.2 εκατομμυρίων, αποκάλυψε η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς πέρυσι και ισχυρίστηκε ότι τα δάνεια έγιναν λανθασμένα και κατά του νόμου της Ταϊλάνδης.

Η Εφορευτική Επιτροπή προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο για τη διάλυση του κόμματος. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την υπόθεση στις 25 Δεκεμβρίου 2019.

Η ασφάλεια έχει ενισχυθεί γύρω από το Συνταγματικό Δικαστήριο για αύριο και οι υποστηρικτές του κόμματος Future Forward έχουν προειδοποιηθεί από την αστυνομία της Μπανγκόκ ότι ανεξάρτητα από την ετυμηγορία ότι οι δημόσιες αναταραχές δεν θα γίνουν ανεκτή.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/