Το Ταϊλανδικό Immigration καταργεί την απαίτηση TM28 για τους αλλοδαπούς να αναφέρουν όταν λείπουν από την κατοικία τους για 24 ώρες

Η μετανάστευση της Ταϊλάνδης έχει καταργήσει την αμφιλεγόμενη απαίτηση αναφοράς αλλαγής διεύθυνσης TM28 για αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τη νέα απαίτηση, ενώ το TM28 είναι ακόμα στη λίστα, έχει προστεθεί ένας μακρύς κατάλογος εξαιρέσεων, κάτι που για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς σημαίνει ότι σχεδόν κανείς δεν απαιτείται πλέον να υποβάλει έντυπο TM28. 

Ο κατάλογος των εξαιρέσεων, που καλύπτεται στις ενότητες 2.2 και 2.3 περιλαμβάνει σχεδόν κάθε αλλοδαπό στην Ταϊλάνδη, από διπλωμάτες και εκείνους που εκτελούν επίσημα καθήκοντα έως φοιτητές, όσους εργάζονται στην Ταϊλάνδη, αλλοδαπούς παντρεμένους με Ταϊλανδό ή που είναι γονέας με παιδί από την Ταϊλάνδη και όσοι μένουν στην Ταϊλάνδη για συνταξιοδότηση. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο μετανάστευσης, ο κανονισμός σχετικά με το TM28 έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου αλλά τέθηκε σε ισχύ στις 28 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι αλλοδαποί πρέπει να γνωρίζουν ότι εξακολουθούν να υποχρεούνται να ενημερώσουν τη μετανάστευση εάν αλλάξουν μόνιμα διεύθυνση.

Η προηγούμενη απαίτηση ανέφερε ότι οι αλλοδαποί που είχαν μείνει σε άλλη επαρχία για περισσότερες από 24 ώρες έπρεπε να ενημερώσουν το τοπικό γραφείο μετανάστευσης όταν επέστρεφαν.

Η πραγματικότητα ήταν το TM28, το οποίο αναφέρεται στην ενότητα 37 του νόμου περί μετανάστευσης και αποτελεί απαίτηση από το 1979, σπάνια επιβάλλονταν από τη μετανάστευση της Ταϊλάνδης και σχεδόν ποτέ δεν ολοκληρώθηκε από αλλοδαπούς μετά την επιστροφή από μια διανυκτέρευση αλλού στην Ταϊλάνδη. 

Πολλοί αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ζήσει στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια, δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη της απαίτησης. 

Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πέρυσι, όταν το TM28 άρχισε για λίγο να επιβάλλεται πιο αυστηρά από ορισμένα γραφεία μετανάστευσης. 

Αυτό συνέπεσε με τη μετανάστευση που επιβάλλει επίσης αυστηρά το TM30 - την απαίτηση για ξενοδοχεία, ξενώνες και ιδιοκτήτες ακινήτων να αναφέρουν αλλοδαπούς που διαμένουν στη διεύθυνσή τους. 

(Το TM30 συχνά συγχέεται με το TM28, με το TM30 να χρησιμοποιείται μερικές φορές ως όρος γενικής χρήσης για να περιγράψει και τα δύο, αλλά στην πραγματικότητα είναι δύο ξεχωριστές απαιτήσεις – και το TM30 εξακολουθεί να απαιτείται.).

Η ξαφνική επιβολή τόσο του TM28 όσο και του TM30 είχε ως αποτέλεσμα η μετανάστευση της Ταϊλάνδης να δέχεται σφοδρή κριτική από την κοινότητα των μεταναστών και τους ξένους επιχειρηματίες στην Ταϊλάνδη, οι οποίοι είπαν ότι το TM28 δεν ήταν απλώς άβολο, αλλά αρχαϊκό, δρακόντειο και ακατάλληλο για το σκοπό σήμερα.

Ο ενημερωμένος κανονισμός σχετικά με το TM28 βρίσκεται στον ιστότοπο του Immigration:

https://www.immigration.go.th/read?content_id=5e468147cf638702b11f9cb9

Διαβάστε περισσότερα εδώ στην πηγή, Thaivisa:

https://forum.thaivisa.com/topic/1149328-tm28-thai-immigration-scraps-requirement-for-foreigners-to-report-when-they-stay-away-from-home-for-24-hours/

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/