Η Great Wall Motor Company αναλαμβάνει το εργοστάσιο αυτοκινήτων της General Motors Rayong καθώς η GM αποχωρεί από την Ταϊλάνδη

SHIJIAZHUANG, 17 Φεβρουαρίου (Xinhua) — Η κορυφαία κινεζική κατασκευάστρια αθλητικών οχημάτων (SUV) και pickup Great Wall Motors ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αγοράσει τη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων Rayong της General Motors στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με μια δεσμευτική συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες, η συναλλαγή και η παράδοση, η οποία περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων και ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας στο Rayong που λειτουργεί επί του παρόντος από την αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Ως περιφερειακό κέντρο παραγωγής, το εργοστάσιο της Rayong έχει παράγει σχεδόν 1.4 εκατομμύρια αυτοκίνητα από τότε που τέθηκε σε λειτουργία το 2000.

Θα είναι η 11η πλήρης βάση κατασκευής οχημάτων του Σινικού Τείχους παγκοσμίως, η τρίτη εκτός Κίνας, μετά από ένα εργοστάσιο στην περιοχή Τούλα της Ρωσίας που τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2019 και ένα άλλο στο Talegaon της Ινδίας, που αγοράστηκε από τη General Motors νωρίτερα αυτό έτος.

Ο Liu Xiangshang, αντιπρόεδρος παγκόσμιας στρατηγικής του Great Wall, δήλωσε ότι η αγορά θα ενισχύσει την ανάπτυξη της εταιρείας στις αγορές της Ταϊλάνδης και της ASEAN και θα βοηθήσει στην εξαγωγή προϊόντων σε άλλες χώρες και χώρες της ASEAN όπως η Αυστραλία.

"Η αγορά αυτοκινήτων ASEAN αναπτύσσεται με μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες", δήλωσε ο Liu. «Η επένδυσή μας θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους, θα βελτιώσει τις δεξιότητές τους και θα τονώσει την υποστήριξη, την Ε&Α και τις σχετικές βιομηχανίες εκεί».

Με έδρα την πόλη Baoding, στην επαρχία Hebei της βόρειας Κίνας, η εταιρεία διαθέτει αρκετές μάρκες SUV και αυτοκινήτων όπως Haval, Great Wall, WEY και ORA. Με περισσότερα από 500 υποκαταστήματα στο εξωτερικό, τα προϊόντα της έχουν εξαχθεί σε περισσότερες από 60 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κατά μήκος του Belt and Road.

πηγή:

Xinhua http://www.xinhuanet.com/english/2020-02/17/c_138791453.htm

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/