Η κινεζική πρεσβεία και τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης επαινούν την Ταϊλάνδη για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού

Ο κινεζικός λαός εντυπωσιάστηκε πολύ με την ηθική και υλική υποστήριξη που τους προσέφερε η Ταϊλάνδη και ο λαός της, συμπεριλαμβανομένων των Μεγαλειοτήτων τους, του Βασιλιά και της Βασίλισσας και όλων των τομέων της κοινωνίας της Ταϊλάνδης.

Σε δήλωση, που εκδόθηκε σήμερα από την πρεσβεία της Κίνας στην Ταϊλάνδη, ανέφερε ότι οι Αυτού Μεγαλειότητες έστειλαν μήνυμα υποστήριξης στον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping, μαζί με ιατρικές προμήθειες, όπως μάσκες προσώπου, χειρουργικά γάντια και ρόμπες και φάρμακα.

Ο Πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha, ο πρόεδρος της Βουλής Chuan Leekpai, υπουργοί και πολλοί άλλοι πολιτικοί έστειλαν επίσης μηνύματα που προσφέρουν ηθική υποστήριξη, ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι πρόσφεραν χρήματα και υλικά στον κινεζικό λαό, ιδιαίτερα στους κατοίκους της Wuhan.

«Αυτά έδωσαν έμπνευση και έκαναν βαθιά εντύπωση στον κινεζικό λαό. Ο κινεζικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τους αδερφούς και τις αδελφές της Ταϊλάνδης που μας στήριξαν σε μια περίοδο κρίσης. Η στοργή και η βαθιά φιλία του λαού της Ταϊλάνδης σε μια περίοδο κρίσης εξηγεί το ιδίωμα της «ιππασίας στην ίδια βάρκα» μεταξύ Κίνας και Ταϊλάνδης – μαζί θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση», ανέφερε η δήλωση.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, Anutin Charnvirakul, εξήγησε σήμερα γιατί η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επέλεξε να μην απαγορεύσει την είσοδο Κινέζων τουριστών, για να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην Ταϊλάνδη, όπως έκαναν δεκάδες άλλες χώρες, λέγοντας ότι, μετά τις απαγορεύσεις ή τους ακραίους περιορισμούς στην Οι αφίξεις Κινέζων τουριστών έχουν αποδειχθεί ότι δεν είναι πλήρως αποτελεσματικές στην πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επέλεξε αυστηρές διαδικασίες ελέγχου για τις αφίξεις και τη θεραπεία των ασθενών, κάτι που απαιτεί σκληρή δουλειά από την πλευρά του ιατρικού προσωπικού.

Είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης κέρδισε τον έπαινο από την Κίνα και θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ταϊλάνδης και Κίνας σε βιώσιμη βάση.

Στην Πατάγια, σημειώνει η Pattaya News, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές εκδηλώσεις και παρελάσεις για την υποστήριξη της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης μιας στο Walking Street που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο χθες το βράδυ για να δείξει ενότητα και υποστήριξη.

Πηγή: ThaiPBS με επιπλέον υλικό από την Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/