Έφοδος σε φαρμακεία της Πατάγια επειδή πουλούσαν σιρόπι για τον βήχα χωρίς ιατρική συνταγή κατά της νομοθεσίας της Ταϊλάνδης

Πατάγια -
Εκατοντάδες μπουκάλια με σιρόπι για τον βήχα κατασχέθηκαν σήμερα από φαρμακεία της Πατάγια κατά τη διάρκεια προσχεδιασμένης επιδρομής της αστυνομίας.

Η έφοδος έγινε από τον συνταγματάρχη Dulayapat Taechaparayasin της Αστυνομίας της Περιφέρειας 2 σε δύο φαρμακεία στο Bang Lamung.

Η αστυνομία διεξήγαγε μια επιχείρηση τσίμπημα στο φαρμακείο Siam Country όπου συνέλαβε την 35χρονη κυρία Chutikarn Chaiyachet, η οποία είναι βοηθός φαρμακείου για την πώληση σιροπιού για τον βήχα χωρίς ιατρική συνταγή.

Ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου, ο 31χρονος φαρμακοποιός Nattakorn Niyompaisarnsuk, έχει επίσης συλληφθεί.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για μη παροχή άδειας φαρμακοποιού για το φαρμακείο, μη παροχή σωστής συνταγής και παράνομη πώληση κάποιου φαρμάκου.

Η αστυνομία έκανε επίσης έφοδο στο φαρμακείο Yindee όπου συνέλαβε τον 26χρονο κ. Jittipan Klaokaew.

Η αστυνομία κατέσχεσε και από τα δύο φαρμακεία εκατοντάδες μπουκάλια σιρόπι για τον βήχα με διφαινυδραμίνη.

Οι Chutikarn και Jittipan αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πώληση φαρμάκων χωρίς άδεια φαρμακείου.

Η Pattaya News σημείωσε ότι η διφαινυδραμίνη είναι νόμιμη για πώληση στα φαρμακεία, αλλά είναι παράνομη η χρήση της για την παρασκευή ενός φαρμάκου. Χωρίς ιατρική συνταγή και αδειούχο φαρμακοποιό, υποτίθεται ότι δεν πωλείται.

Το σιρόπι για τον βήχα χρησιμοποιείται μεταξύ των ντόπιων εφήβων για την παρασκευή ενός ναρκωτικού κοκτέιλ γνωστό τοπικά ως 4X100 («Βλέπε koon roy»), σύμφωνα με την αστυνομία της Πατάγια. Αυτό είναι ένα μείγμα από σιρόπι για τον βήχα, αλκοόλ και άλλα είδη.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/