Η Ταϊλάνδη ανοίγει την πρώτη ιατρική κλινική πλήρους απασχόλησης που ειδικεύεται στην ιατρική με βάση τη μαριχουάνα

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (Reuters) – Η Ταϊλάνδη άνοιξε την πρώτη κλινική πλήρους απασχόλησης που ειδικεύεται στην παραδοσιακή και εναλλακτική ιατρική με βάση την κάνναβη τη Δευτέρα, ως μέρος μιας κίνησης της κυβέρνησης προς την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης.

«Πρόκειται για μια πιλοτική κλινική, γιατί δεν μπορούμε να παράγουμε αρκετούς γιατρούς με εξειδίκευση στην κάνναβη», είπε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας, Anutin Charnvirankul, στους δημοσιογράφους στην τελετή έναρξης στην Μπανγκόκ. Οι ασθενείς θα λαμβάνουν δωρεάν θεραπεία για τις δύο πρώτες εβδομάδες, πρόσθεσε.

Η Ταϊλάνδη, η οποία έχει παράδοση στη χρήση κάνναβης για την ανακούφιση από τον πόνο και την κούραση, νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για ιατρική χρήση και έρευνα το 2017 για να ενισχύσει το γεωργικό εισόδημα.

Υπάρχουν ήδη περίπου 25 κλινικές κάνναβης προσαρτημένες σε γενικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, αλλά, σε αντίθεση με την πιλοτική κλινική που ξεκίνησε πρόσφατα, λειτουργούν μόνο λίγες ημέρες την εβδομάδα λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

2020-01-06T080201Z_1_LYNXMPEG050I4_RTROPTP_4_THAILAND-CANNABIS-CLINIC.JPG

Ο μεγαλύτερος παραγωγός φαρμακευτικής κάνναβης είναι επί του παρόντος ο Κυβερνητικός Φαρμακευτικός Οργανισμός του υπουργείου Υγείας. Ο διευθυντής ιατρικής έρευνας για την κάνναβη του Πανεπιστημίου Kasetsart, Natakorn Thasnas, είπε στο Reuters ότι το πανεπιστήμιο θα προμήθευε 2,200 κιλά φύλλα κάνναβης στο υπουργείο.

Η παραγωγή, η καλλιέργεια και η πώληση κάνναβης έχει περιοριστεί σε αδειοδοτημένους παραγωγούς της Ταϊλάνδης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την προστασία της εγχώριας βιομηχανίας.

Επί του παρόντος, μόνο τα νοσοκομεία και οι ερευνητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση για άδειες παραγωγής και εξαγωγής κάνναβης, αλλά η κυβέρνηση επανεξετάζει τους κανονισμούς που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις της Ταϊλάνδης να υποβάλουν αίτηση για άδειες.

Πέρυσι, η Ταϊλάνδη απέρριψε εκχυλίσματα κάνναβης και κάνναβης από τον κατάλογο ναρκωτικών της και πρότεινε ένα σχέδιο νόμου που θα επέτρεπε σε κάθε νοικοκυριό να καλλιεργεί έξι φυτά κάνναβης.

Τέσσερις τύποι φαρμάκων, που περιέχουν διαφορετικούς συνδυασμούς κανναβιδιόλης (CBD) και τετραϋδροκανναβινόλης (THC), του ψυχοδραστικού συστατικού της κάνναβης, δόθηκαν σε ασθενείς για τη θεραπεία της ημικρανίας, της αϋπνίας, του πόνου στον αυχένα και της μυϊκής δυσκαμψίας, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η πιλοτική κλινική, που εδρεύει στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, αναμένει να δέχεται από 200 έως 300 ασθενείς καθημερινά.

«Ανησυχούσα στην αρχή, αλλά μελέτησα τα αποτελέσματα και αποφάσισα ότι ήταν καλύτερο γιατί ήταν φυσικό», είπε η Waraporn Boonsri, 69 ετών, η οποία έλαβε τέσσερα φιαλίδια με λάδι κάνναβης για να τη βοηθήσει να κοιμηθεί.

Σχεδόν 2,200 ασθενείς έχουν εγγραφεί στην κλινική μέχρι τον Μάρτιο, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος υγείας. Ο Ανούτιν είπε ότι υπάρχουν σχέδια για το άνοιγμα 77 κλινικών σε όλη τη χώρα, με μία σε κάθε επαρχία.

πηγή:

reuters_logo.jpg
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/