Το Συμβούλιο Προστασίας Καταναλωτή της Ταϊλάνδης αντιτίθεται στην προτεινόμενη αύξηση των τιμών των διοδίων

Το Συμβούλιο Προστασίας Καταναλωτή εξέφρασε την αντίθεσή του στο σχέδιο της Don Muang Toll Way Company να αυξήσει το τέλος διοδίων κατά 10 μπατ, από τις 22 Δεκεμβρίουnd, με το σκεπτικό ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους μεταφορείς και τους καταναλωτές.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Mana Lohavanich δήλωσε χθες (Πέμπτη) ότι το διοικητικό συμβούλιο θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Prayut Chan-o-cha να δώσει εντολή στο Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων να διαπραγματευτεί με την Don Muang Toll Way Company για να καθυστερήσει ή να αναστείλει την αύξηση των τελών, για τη διαδρομή Utrapimuk και την Don Muang διόδια, μέχρι να υπάρξει απόφαση από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Το υπουργικό συμβούλιο, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, όρισε το Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων, μέσω του Υπουργείου Μεταφορών, να τροποποιήσει τη σύμβαση παραχώρησης με την εταιρεία διοδίων και το Συμβούλιο Προστασίας Καταναλωτή απέρριψε την προσφορά της εταιρείας για εκπτώσεις 5% για αυτοκινητιστές που αγοράζουν σετ 20 διοδίων εισιτήρια, σημειώνοντας ότι αυτό ήταν απλώς μια προώθηση πωλήσεων, όχι μια πραγματική μείωση διοδίων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, το τέλος διοδίων αυξάνεται κάθε πέντε χρόνια κατά δέκα μπατ, μέχρι τη λήξη της σύμβασης το 2034.

Πηγή: ThaiPBS

https://www.thaipbsworld.com/consumer-protection-board-opposes-toll-fee-increase/

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/