Οι φόροι στα είδη γυναικείας υγιεινής δεν αυξήθηκαν, λέει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης

Η κυβέρνηση διέψευσε μια αναφορά ότι οι σερβιέτες έχουν χαρακτηριστεί ως είδη πολυτελείας και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε αυτές έχει αυξηθεί στο 40%. Το ρεπορτάζ έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Narumon Pinyosinwat ανέφερε στο Twitter ότι το Τμήμα Ειδικών Φόρων δεν έχει ταξινομήσει τις σερβιέτες ως είδη πολυτελείας ούτε επέβαλε φόρο 40% στο προϊόν, όπως ισχυρίστηκε η εκπρόσωπος του κόμματος Pheu Chart, κα Katepriya Kaewsaenmuang.

Είπε ότι η κυβέρνηση θεωρεί τις σερβιέτες ως αναγκαιότητα, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα προϊόντα υπόκεινται σε ΦΠΑ 7%.

Η παραπλανητική έκθεση έχει προκαλέσει παράπονα από γυναικείες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του change.org, του ιστότοπου της Ταϊλάνδης που προωθεί την κοινωνική αλλαγή, ο οποίος έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να παρέχει σε όλες τις γυναίκες πρόσβαση σε σερβιέτες σε προσιτές τιμές.

«Η έμμηνος ρύση είναι μια φυσική διαδικασία που συνεπάγεται επιπλέον έξοδα για τις γυναίκες. Δεν έχει να κάνει με το αν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Είναι μια δαπάνη που πρέπει να αναλάβουν οι γυναίκες γιατί δεν μπορούμε να επιλέξουμε το φύλο μας», φέρεται να είπε η Chittima Panudecha του Ιδρύματος για την Κατανόηση της Γυναικείας Υγείας.

Το ίδρυμα έχει κάνει εκστρατεία για να μην ταξινομηθεί το προϊόν ως είδος πολυτελείας, αλλά ένα αντικείμενο που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλες τις γυναίκες, επικαλούμενος το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η κυβέρνηση μείωσε φόρους στα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και δώρισε περίπου 15 εκατομμύρια λίρες σε φιλανθρωπικός οργανισμός για την παροχή δωρεάν σερβιετών σε γυναίκες, Σκωτία όπου δωρήθηκαν 4 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση για να τους παρασχεθούν και Ινδία όπου τα είδη απαλλάσσονται από τον φόρο.

«Δεν πρόκειται για προνόμια για τις γυναίκες, αλλά για ένα δικαίωμα που βασίζεται στις σωματικές απαιτήσεις των γυναικών, ένα δικαίωμα που πρέπει να προστατεύεται από το κράτος», σύμφωνα με το ίδρυμα.

πηγή: https://www.thaipbsworld.com/government-denies-it-has-increased-taxes-on-feminine-hygiene-products/

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/