Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης υπόσχεται μηδενική ανοχή στη διαφθορά και να την εξαλείψει εντελώς

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς στις 9 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, στρατηγός Prayut Chan-o-cha, δεσμεύτηκε να εξαλείψει τη διαφθορά, λέγοντας ότι το θέμα είναι επείγον για την κυβέρνηση. Ανέφερε ότι τα μέτρα κατά της διαφθοράς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα από όλες τις πλευρές και απαιτείται συνεργασία από όλους τους τομείς για την από κοινού παρακολούθηση και πρόληψη της διαφθοράς.

Ο Πρωθυπουργός προήδρευσε εκδήλωσης για τον εορτασμό της ετήσιας Διεθνούς Ημέρας κατά της Διαφθοράς στην Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NACC). Στην εκδήλωση διαβάστηκε δήλωση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), Yury Fedotov. Η δήλωση ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ακούσουν τις φωνές των νέων που απαιτούν διαφάνεια και κινούν τον επιλογέα αναλαμβάνοντας δράση στις κοινότητές τους. Οι άνθρωποι πρέπει να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό της καινοτομίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αξιοποιώντας την τεχνολογία για την παρακολούθηση, την αναφορά, την ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση όσων την εκμεταλλεύονται για να επιτρέψουν τα εγκλήματά τους.

Ο Πρωθυπουργός απένειμε βραβεία στους νικητές της ετήσιας αξιολόγησης ακεραιότητας και διαφάνειας (ITA) και του διαγωνισμού Good Guy Run 2019. Ο στρατηγός Prayut είπε ότι η διαφθορά στην Ταϊλάνδη έχει μειωθεί. Επειδή η διαφθορά είναι επικίνδυνη και επιβλαβής για την κοινωνία, η εξάλειψη της διαφθοράς είναι μια επείγουσα πολιτική της διοίκησής του. Οι σχετικοί νόμοι έχουν τροποποιηθεί, καλύπτοντας όλους τους τομείς της μεταρρύθμισης. Η εξάλειψη της διαφθοράς μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην υπόθεση με τη δημιουργία δικτύων Pracharat σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ωστόσο, η κυβέρνηση χρειάζεται συνεργασία από τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών γιατί η διαφθορά εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Εκτός από τα νομικά μέτρα, χρειάζονται μέτρα κατά της διαφθοράς στην κοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός ενθάρρυνε όλους τους Ταϊλανδούς να δεσμευτούν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς. Πρέπει να είναι ειλικρινείς, να απέχουν από πρακτικές διαφθοράς, να βάζουν τα κοινά συμφέροντα πάνω από τα προσωπικά, να υποστηρίζουν τους τρεις βασικούς πυλώνες της χώρας, που είναι το έθνος, η θρησκεία και η μοναρχία, και να ακολουθούν τα χνάρια της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά, δείχνοντας συμπόνια και επιδόσεις αλτρουιστικές πράξεις.

Πηγή: ΝΝΤ

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/