Το κρύο ξόρκι προσελκύει πολλούς εγχώριους και ξένους τουρίστες στο μακρινό βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης

CHIANG MAI (NNT) - Το πάνω μέρος της Ταϊλάνδης αντιμετωπίζει κρύο καιρό με ισχυρούς ανέμους. Αυτό είναι ευνοϊκό για τον τουρισμό στο Doi Inthanon στο Τσιάνγκ Μάι, όπου η θερμοκρασία αναφέρθηκε στον μείον ένα βαθμό Κελσίου, με παγετό στο γρασίδι.

Η θερμοκρασία στο Doi Inthanon, το υψηλότερο σημείο της χώρας, στην περιοχή Chom Thong του Chiang Mai, έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μείον έναν βαθμό Κελσίου σήμερα το πρωί. Σε κοντινή απόσταση, η θερμοκρασία αναφέρθηκε ότι έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου στο γραφικό σημείο του Kew Mae Parn και στους 6 βαθμούς Κελσίου στο γραφείο του εθνικού πάρκου Doi Inthanon.

Ο Vasant Chanthathep, βοηθός αρχηγού του εθνικού πάρκου, πρότεινε στους τουρίστες να μην ανάβουν φωτιές σε ανοιχτούς χώρους και να το κάνουν μόνο σε σόμπα. Ωστόσο, συνιστάται στους τουρίστες να μην βάζουν τη σόμπα σε μια σκηνή για να ζεσταθούν γιατί το διοξείδιο του άνθρακα από τη φωτιά μπορεί να προκαλέσει θάνατο από ασφυξία.

Σε άλλα μέρη, χωρικοί της επαρχίας Πούα της επαρχίας Ναν άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους 2 με 5 βαθμούς Κελσίου. Οι επαρχιακές αρχές έχουν μοιράσει κουβέρτες σε ορισμένους από τους ντόπιους, ενώ σε άλλους δεν παρέχεται ακόμη τέτοια προστασία.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε ότι το πάνω μέρος της Ταϊλάνδης θα έχει περισσότερο κρύο καιρό με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Ο ουρανός είναι καθαρός και ηλιόλουστος την ημέρα. Οι πεδιάδες στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές είναι επίσης ψυχρές με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Ψυχρές είναι και οι ορεινές περιοχές των βόρειων και βορειοανατολικών περιοχών με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι κεντρικές και ανατολικές περιοχές καθώς και η Μπανγκόκ και οι απομακρυσμένες επαρχίες της είναι δροσερές έως κρύες, με θερμοκρασίες από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Συνιστάται στους ανθρώπους να προφυλάσσονται από το ξέσπασμα πυρκαγιών όταν προσπαθούν να παραμείνουν ζεστοί.

Πηγή: Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/