Σεισμός 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Λάος, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι την Μπανγκόκ.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Σεισμός 5.9 Ρίχτερ έπληξε το Λάος στις 4:03 π.μ. σήμερα το πρωί, ακολουθούμενος από αρκετούς μετασεισμούς και σεισμό 6.4 Ρίχτερ στις 6:50 π.μ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 19 χιλιόμετρα μακριά από την υποσυνοικία Κουν Ναν στη Ναν επαρχία, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός στις βόρειες και βορειοανατολικές επαρχίες της Ταϊλάνδης, καθώς και σε ψηλά κτίρια στην Μπανγκόκ.

Το Μετεωρολογικό Τμήμα και το Τμήμα Ορυκτών Πόρων ανακοίνωσαν ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε ένα ρήγμα στο Λάος που συνδέεται με το ρήγμα Pua στην Ταϊλάνδη. Στο παρελθόν παρόμοιος σεισμός 6.5 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, σημειώθηκε στις 13 Μαΐου 1935.

Ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας (TMD) Capt Somsak Khaosuwan είπε σήμερα ότι ο σεισμός 6.4 Ρίχτερ στις 6:50 π.μ. σήμερα το πρωί ήταν ο κύριος σοκ και θα υπάρξουν μικρότεροι μετασεισμοί που θα συμβούν για περίπου ένα μήνα καθώς οι τεκτονικές πλάκες απελευθερώνουν τη δύναμή τους.

Σχετικά με τον σεισμό που μπορούσε να γίνει αισθητός σε ψηλά κτίρια στην Μπανγκόκ, ο επικεφαλής του TMD εξήγησε ότι το μαλακό χώμα στην Μπανγκόκ επιτρέπει στους κραδασμούς να γίνονται αισθητοί ακόμη και από μακριά, ωστόσο το ευρύ κοινό δεν πρέπει να πανικοβάλλεται καθώς το τμήμα παρατήρησης σεισμών του τμήματος είναι πάντα κοντά παρακολούθηση της κατάστασης. Είπε επίσης ότι εάν γίνει σεισμός στην Ταϊλάνδη, ο σεισμός θα είναι μικρότερος από 7 Ρίχτερ και είναι πιθανό να έχει το επίκεντρό του γύρω από το ρήγμα Mae Chan.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει ενημερώσεις από τη Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης στη Βιεντιάν, η οποία έχει επικοινωνήσει με τις κοινότητες της Ταϊλάνδης στο Λάος μετά το περιστατικό. Η έκθεση αναφέρει ότι το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Χονγκ Σα υπέστη κάποιες ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της στέγασης των εργαζομένων. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αναφορά σχετικά με τραυματισμούς μεταξύ των Ταϊλανδών στο Λάος.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο φράγμα Xayaburi Hydroelectric και στο Luang Prabang, ωστόσο δεν υπάρχουν ζημιές ή αναφορές για τραυματισμούς.

Πηγή Ταϊλανδικό Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/