Το Υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης λανσάρει μια εφαρμογή επιστροφής φόρου ΦΠΑ έως το τέλος του μήνα για την ενίσχυση του τουρισμού

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΝΝΤ) – Ο υπουργός Οικονομικών, Ουτάμα Σαβαναγιάνα, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει μια εφαρμογή επιστροφής φόρου για κινητά μέχρι το τέλος αυτού του μήνα σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις τουριστικές δαπάνες.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε μετά την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας με την Krungthai Bank (KTB), ότι το υπουργείο θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain σε τρία έργα, στα οποία θα συμμετέχουν το Τμήμα Τελωνείων, το Τμήμα Εσόδων και το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της KTB θα προσφέρει στο ευρύ κοινό καλύτερη πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) για τους τουρίστες. Το έργο εκτελείται από το Τμήμα Εσόδων, το Τμήμα Τελωνείων και την ΚΤΒ. Η εφαρμογή Επιστροφές χρημάτων θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Η εφαρμογή θα ενθαρρύνει περισσότερες δαπάνες από τους τουρίστες, καθώς θα λαμβάνουν επιστροφές φόρων πιο γρήγορα. Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια τουρίστες ζητούν επιστροφή ΦΠΑ ετησίως, για συνολικές αγορές 50 δισεκατομμυρίων μπατ.

Η τεχνολογία blockchain θα ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να αγοράζουν κρατικά ομόλογα στο διαδίκτυο. Οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν τα ομόλογα μέσω της εφαρμογής Bond Direct, η οποία θα κυκλοφορήσει επίσης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο υπουργός Οικονομικών Uttama δήλωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή σε σχετικούς φορείς να ολοκληρώσουν τη στρατηγική Go Digital εντός δύο εβδομάδων, ώστε να παραδοθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Πηγή Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/