Το φάρμακο για την πρόληψη του HIV πριν από την έκθεση PrEP αυξάνεται σε δημοτικότητα στην Ταϊλάνδη

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Εταιρεία Ερυθρού Σταυρού της Ταϊλάνδης διοργάνωσε ένα σεμινάριο που παρακολουθεί τις ιατρικές υπηρεσίες πρόληψης του HIV πριν από την έκθεση PrEP στην Ταϊλάνδη, όπου τα φάρμακα προσφέρονται σε άτομα σε ομάδες κινδύνου, βοηθώντας τα να αποτρέψουν τη μόλυνση. Το φάρμακο, το οποίο θα συσσωρευτεί στο σώμα, μετά από μια περίοδο καθημερινής χορήγησης, μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή του ιού HIV που εισέρχεται στο σώμα, με σχεδόν 100% ικανότητα πρόληψης. Το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων συνιστά σε άτομα που επιδίδονται σε επικίνδυνη συμπεριφορά να χρησιμοποιούν το PrEP για να βοηθήσουν στην πρόληψη νέων λοιμώξεων.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της HRH Princess Soamsawali, της πριγκίπισσας Suddhanarinatha, η οποία έχει ονομαστεί Πρέσβειρα Καλής Θέλησης για την Πρόληψη του HIV στην Ασία και τον Ειρηνικό από το Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το HIV/AIDS (UNAIDS), λόγω της αξιοσημείωτης συνεισφοράς της στο εκστρατείες δημόσιας υγείας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Γραφείου Ασφάλειας Υγείας (NHSO) Sakcha Kanjanawatana είπε σε αυτό το σεμινάριο ότι η κυβέρνηση έχει δώσει υψηλή προτεραιότητα στην πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών, ιδιαίτερα του HIV/AIDS, το οποίο έχει δείξει αξιοσημείωτη μείωση των νέων κρουσμάτων τα τελευταία 4 χρόνια.

Είπε ότι η χρήση του PrEP, ή του φαρμάκου προφύλαξης πριν από την έκθεση, είναι μια επιλογή για την πρόληψη της μόλυνσης από τον ιό HIV εκτός από τη χρήση προφυλακτικών, με σχεδόν 100 τοις εκατό αποτελεσματικότητα. Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες κινδύνου, όπως εκείνοι με πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους και εκείνοι που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά κάθε φορά, ενθαρρύνονται να λαμβάνουν αυτό το φάρμακο για την πρόληψη της μόλυνσης από τον ιό HIV.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Department of Disease Control (DDC) Preecha Prempree δήλωσε ότι το PrEP θα καλύπτεται από τα οφέλη εθνικής ασφάλειας υγείας από το οικονομικό έτος 2020, επομένως, τα άτομα σε ομάδες κινδύνου μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία τους από τη μόλυνση από τον ιό HIV ζητώντας το φάρμακο σε οποιοδήποτε από τα 51 κέντρα εξυπηρέτησης σε 21 επαρχίες σε όλη τη χώρα, όλα δωρεάν.

Πηγή: Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/