Τρίμηνη παράταση για το Brexit δόθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες, Μπόρις Τζόνσον για να πιέσει για τις εκλογές του Δεκεμβρίου

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι συμφώνησαν με το αίτημα για τρίμηνη παράταση του Brexit ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να εδραιώσει τη θέση του για έξοδο από την ΕΕ.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ έκανε tweet πριν από λίγο. Η ανακοίνωση «κλωτσάει το κουτάκι στο δρόμο» για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Σημείωσε ότι η «flextension» θα μπορούσε να συντομευθεί εάν η Βρετανία περάσει μια συμφωνία στο μεταξύ «και πρόκειται να επισημοποιηθεί σύντομα».

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησε στην τρίμηνη καθυστέρηση του Brexit μετά την ώθηση του Βρετανού πρωθυπουργού για εκλογές «άμβλυναν τους φόβους στο Παρίσι», σύμφωνα με Γάλλο διπλωμάτη.

«Έρχεται αφού ο Τζόνσον και ο Μακρόν μίλησαν το Σαββατοκύριακο».

Ο ανώνυμος Γάλλος διπλωμάτης λέει ότι οι ηγέτες της ΕΕ οδεύουν προς καθυστέρηση έως τις 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, σύμφωνα με το επίσημο αίτημα της Βρετανίας. Αυτή η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σήμερα το πρωί (ώρα Βελγίου).

Μια πιθανή εκλογή έχει ικανοποιήσει πολλούς στην ΕΕ που ήθελαν κάποια κίνηση στη διαδικασία για να επιτρέψει ευρύτερη συζήτηση πέρα ​​από το βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά η Γαλλία λέει ότι εξακολουθεί να είναι αντίθετη στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης και αναμένει από το Ηνωμένο Βασίλειο να ορίσει έναν υποψήφιο για το Επιτροπή της ΕΕ τώρα που θα παραμείνει μέλος του μπλοκ, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Πηγή: Daily Mail

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/