Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εγκρίνει τον προϋπολογισμό ανακούφισης από τις πλημμύρες και το σχέδιο δράσης για την ατμοσφαιρική ρύπανση

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο Πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, στρατηγός Prayut Chan-o-cha, δήλωσε σήμερα ότι μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενέκρινε προϋπολογισμό για την επισκευή κατεστραμμένων δρόμων σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες και την εφαρμογή της αντιπλημμυρικής βοήθειας μέτρα, καθώς η συνολική κατάσταση των πλημμυρών στη χώρα έχει πλέον εκτονωθεί.

Ο στρατηγός Prayut είπε ότι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζήτησε τα υπάρχοντα και πρόσθετα μέτρα για την παροχή βοήθειας σε θύματα πλημμυρών σε 32 επαρχίες. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αποζημίωση 5,000 μπατ για κάθε νοικοκυριό, πακέτα βοήθειας για να βοηθήσουν τους πληγέντες αγρότες και επισκευές σπιτιών που παρέχονται από στρατιώτες, μηχανικούς και εθελοντές του δημοσίου. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του που η στάθμη των υδάτων έχει αρχίσει να υποχωρεί. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν τώρα να επαναφέρουν την κατάσταση στην κανονικότητα και να πραγματοποιήσουν εκτιμήσεις ζημιών. Είπε ότι όλα τα βήματα είναι σύμφωνα με το νόμο και τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Καθ. Δρ. Narumon Pinyosinwat, ανακοίνωσε ότι η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συμφώνησε σε ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο βρίσκεται στην εθνική ατζέντα. Το σχέδιο δράσης εγκρίθηκε από το Γραφείο του Εθνικού Συμβουλίου Περιβάλλοντος σύμφωνα με την οδηγία του Πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να απόσχουν από καύση σε εξωτερικούς χώρους και να βεβαιωθούν ότι τα μηχανοκίνητά τους οχήματά τους δεν βγάζουν μαύρο καπνό. Επίσης ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η κυβέρνηση ζήτησε από τον βιομηχανικό τομέα και τις κατασκευαστικές εταιρείες συνεργασία για τη μείωση των εκπομπών.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στο Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος να συντάξει τις προτάσεις που προτείνουν διάφορα υπουργεία και να υποβάλει έκθεση στο υπουργικό συμβούλιο για εξέταση το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/