Η ισχύς του ταϊλανδέζικου μπατ συνεχίζει να είναι οικονομικός πονοκέφαλος

Το νόμισμα της Ταϊλάνδης αυτή τη στιγμή της προκαλεί μεγάλο οικονομικό πονοκέφαλο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που κοινοποίησε σήμερα το πρωί η ThaiVisa.

Το μπατ Ταϊλάνδης έχει την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως έναντι του δολαρίου ΗΠΑ για περισσότερα από 5 χρόνια τώρα, αλλά αυτή η ισχύς έχει προκαλέσει τη μείωση των εκτιμήσεων ανάπτυξης για μια οικονομία που βασίζεται στο εμπόριο και τον τουρισμό.

Ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει βοηθήσει τα πράγματα, με την Ταϊλάνδη να έχει την πιο αδύναμη οικονομική επέκταση από το 2014. Οι προσπάθειες της χώρας να τονώσει 

οικονομία με περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια τόνωσης δεν βοηθά το ισχυρό της νόμισμα.

Το μπατ Ταϊλάνδης έχει ενισχυθεί έναντι του δολαρίου ΗΠΑ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ασιατικό νόμισμα, ενισχύοντας κατά 6% το 2019.

Σύμφωνα με την Australia & New Zealand Banking Group Ltd, οι αξιωματούχοι θα είναι επιφυλακτικοί για την υπερβολική παρέμβαση στις αγορές συναλλάγματος, με τις ΗΠΑ να παρακολουθούν στενά τις νομισματικές πολιτικές των χωρών και το μπατ Ταϊλάνδης να θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.

ΠΗΓΗ: ThaiVisa και  Bloomberg

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/