Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης ανακοινώνει ότι 26 μεγάλοι λιανοπωλητές θα σταματήσουν να διανέμουν πλαστικές σακούλες μίας χρήσης τον Ιανουάριο του 2020

Μπανγκόκ-

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε μια μεγάλη συμφωνία από μεγάλους λιανοπωλητές, κατασκευαστές πλαστικών και πολυκαταστήματα για να σταματήσουν να διανέμουν πλαστικές σακούλες μιας χρήσης στους πελάτες. Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αρκετοί μεγάλοι λιανοπωλητές έκαναν διάφορες προσφορές για να μειώσουν την ποσότητα των πλαστικών σακουλών μιας χρήσης που μοιράζονταν στους πελάτες, αλλά ήταν περισσότερο ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων παρά μια πραγματική προσπάθεια μείωσης των τεράστιων ποσοτήτων πλαστικού απόβλητα που δημιουργούνται από αυτές τις εταιρείες, όπως το να μην μοιράζονται πλαστικές σακούλες μια μέρα της εβδομάδας ή να τοποθετούν πινακίδες ότι δεν δίνουν πλαστικές σακούλες, ενώ, στην πραγματικότητα, το κάνουν.

Ο υπουργός Varawut Silpa-Archa είπε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος κάλεσε πολλούς εταίρους της Ταϊλάνδης να συμμετάσχουν στην εκστρατεία του υπουργείου για τη μείωση της χρήσης πλαστικών σακουλών μιας χρήσης.

«Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει την Ταϊλάνδη να αφήσει τον κατάλογο των μεγάλων παραγωγών απορριμμάτων και θαλάσσιων σκουπιδιών παγκοσμίως», δήλωσε στον Τύπο.

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα ήταν οι Central Group, The Mall Group, CP All (ιδιοκτήτες της 7Eleven), Siam Makro, Robinsons, Bangchak Retail, Big C Supercentre, Index Living Mall και PTT, καθώς και εμπορικές ενώσεις όπως η Plastic Industry Club και Ένωση λιανοπωλητών της Ταϊλάνδης.

Αυτοί οι συνεργάτες έχουν ορκιστεί να σταματήσουν να δίνουν πλαστικές σακούλες μιας χρήσης σε πελάτες από τον Ιανουάριο.

«Αυτό το είδος καμπάνιας θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε περάσει τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να διαπραγματευτούμε. Επιτέλους, τα καταφέραμε.”

Από τον ερχόμενο Ιανουάριο οι πελάτες θα πρέπει να φέρουν τις δικές τους τσάντες για να μεταφέρουν εμπορεύματα από αυτά τα καταστήματα.

Η παρακάτω εικόνα είναι από το Bangkok Post που δείχνει τη λίστα των εμπόρων λιανικής που συμμετέχουν. Οι Family Mart και 7-11, δύο από τους μεγαλύτερους χρήστες πλαστικών σακουλών, περιλαμβάνονται όπως έχουν συμφωνήσει οι μητρικές τους εταιρείες.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/