Όλες οι εισερχόμενες αποσκευές θα υποβληθούν σε ακτινογραφία από το τελωνείο στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi στις αρχές του επόμενου έτους

Το Τμήμα Τελωνείων θα ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους 23 μηχανήματα ακτίνων Χ πάνω από τα καρουζέλ αποσκευών στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi, σε μια κίνηση να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων ασφαλείας των αποσκευών των εισερχόμενων επιβατών και να αποτρέψει το λαθρεμπόριο εμπορευμάτων. Τα μηχανήματα θα τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους.

«Τα μηχανήματα θα συμβάλουν στη βελτίωση του ελέγχου ασφαλείας των αποσκευών που μεταφέρονται από αεροπλάνα εισερχόμενα προτού οι επιβάτες μπορέσουν να τα παραλάβουν», δήλωσε την Παρασκευή η γενική διευθύντρια των Τελωνείων, Krisada Jinawijarana. «Προς το παρόν, χρησιμοποιούμε τη μέθοδο του τυχαίου ελέγχου από ανθρώπινο προσωπικό, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μερικές φορές να περνούν λαθραία εμπορεύματα».

Ο Κρισάντα σημείωσε ότι με τα ακτινογραφικά μηχανήματα, οι τελωνειακοί μπορούν να δουν τι υπάρχει στις αποσκευές και να προτρέψουν αμέσως τους επιβάτες να πληρώσουν το τελωνείο πριν φύγουν από το αεροδρόμιο.

«Το μέτρο αυτό είναι μια από τις πολιτικές που έχει αναθέσει το Υπουργείο Οικονομικών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της είσπραξης φόρων. Επιπλέον, παρέχει ασφάλεια και ασφάλεια για όλους», είπε.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Ουτάμα Σαβαναγιάνα είπε ότι εκτός από την εγκατάσταση των μηχανημάτων ακτίνων Χ, διέταξε επίσης το Τμήμα Τελωνείων να χρησιμοποιήσει συστήματα τεχνολογίας Διαδικτύου για τη βελτίωση των διαδικασιών εργασίας τους.

«Η κυβέρνηση στοχεύει να δημιουργήσει το National Single Window (NSW), ένα ολοκληρωμένο δίκτυο βάσης δεδομένων εισαγωγών-εξαγωγών που συνδέει όλα τα σχετικά τμήματα σε εθνικό επίπεδο και με εκείνα των γειτονικών χωρών», είπε.

«Το σύστημα έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία σε τρεις μήνες και έχουμε μόνο δύο χώρες να συνδεθούμε – και αυτό θα πρέπει επίσης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους».

«Όσον αφορά τα μηχανήματα ακτίνων Χ στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi, όχι μόνο θα βοηθήσουν στη συλλογή φόρων, αλλά θα αποτρέψουν και το λαθρεμπόριο ευαίσθητων αγαθών στη χώρα, όπως γεωργικά προϊόντα, φοινικέλαιο, μαζούτ και ναρκωτικά», δήλωσε ο Uttama.

 

ΠΗΓΉΒίζα Έθνους/Ταϊλανδίας
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/