Εθνικές ομάδες αλκοολούχων ποτών κατά της παράτασης των νόμιμων ωρών κλεισίματος της νυχτερινής διασκέδασης στις 4:00 π.μ., ξεκινά η έντονη συζήτηση μεταξύ των ομάδων TAT και ελέγχου του αλκοόλ

Μπανγκόκ-

Αρκετοί ακαδημαϊκοί αντιτίθενται στην ιδέα του Υπουργού Τουρισμού και Αθλητισμού να επιτρέψει στους χώρους διασκέδασης να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι τις 4:00 π.μ., παρατείνοντας τις νόμιμες ώρες κλεισίματος από τα μεσάνυχτα στις 2:00 π.μ. ανάλογα με την τοποθεσία.

Ο Udomsak Saengow του Κέντρου Μελετών Αλκοόλ είναι ένας από αυτούς που υποδηλώνουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα πριν από μια τέτοια κίνηση.

«Οι πολιτικές ομάδες έχουν εργαστεί σκληρά για να περιορίσουν την πρόσβαση στο αλκοόλ και κατάφεραν να ασκήσουν πιέσεις για τη μείωση των ωρών κλεισίματος από τις 4 το πρωί στις 2 το πρωί. Όταν οι ώρες λειτουργίας παρατείνονται, οι ώρες κατανάλωσης ποτών επεκτείνονται επίσης. Όσο περισσότεροι πίνουν οι άνθρωποι, τόσο λιγότερο μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους».

Ωστόσο, ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Phiphat Ratchakitprakarn υποστηρίζει ότι το παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας θα τονώσει την οικονομία και η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) συμφωνεί.

Ο κυβερνήτης της TAT, Yuthasak Supasorn, λέει ότι η παράταση των ωρών λειτουργίας θα αυξήσει τις δαπάνες, ιδιαίτερα όταν ορισμένοι ξένοι επισκέπτες διαπιστώνουν ότι η ώρα κλεισίματος στις 2.00 π.μ. είναι πολύ νωρίς. Τονίζει επίσης ότι το νέο ωράριο δεν θα ισχύει παντού.

«Η ώρα κλεισίματος στις 4 το πρωί θα περιοριστεί σε προορισμούς που απευθύνονται κυρίως σε ξένους επισκέπτες».

Ωστόσο, ο συντονιστής του Δικτύου Παρακολούθησης Αλκοόλ, Chuwit Chantaros, διαφωνεί ότι η κίνηση θα βοηθήσει την οικονομία, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση τραυματισμών ή θανάτων μεταξύ μεθυσμένων τουριστών. Μια τέτοια αύξηση θα κοστίσει μόνο τις επιχειρήσεις.

«Έχουμε ερευνητικά ευρήματα που δείχνουν ότι χάνουμε 2 μπατ για κάθε ένα μπατ που κερδίζουμε λόγω απωλειών περιουσίας καθώς και θανάτων και τραυματισμών που προκαλούν περαιτέρω υλικές απώλειες. Εάν παραταθούν οι ώρες λειτουργίας, αναμένονται περισσότερες απώλειες».

Αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του υπουργείου ότι η πρόταση θα ενίσχυε τις δαπάνες κατά τουλάχιστον 25%, ειδικά μεταξύ των ξένων τουριστών, και ζήτησε αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό.

«Η πρόταση δεν είχε μελετηθεί προσεκτικά», είπε.

«Ο αριθμός των τουριστών που στοχεύουν το διευρυμένο ωράριο είναι επίσης μικρός και κάποιοι από αυτούς είναι ταραχοποιοί. Χρειαζόμαστε τέτοιου είδους τουρίστες;»

Αμφισβήτησε επίσης ότι το προτεινόμενο σύστημα χωροταξίας θα λειτουργούσε, υποστηρίζοντας ότι περισσότερες από 600 παμπ και μπαρ έχουν κλείσει επειδή εξυπηρετούσαν ανήλικους πελάτες.

Ο κ. Chuwit προέτρεψε τους επιχειρηματίες να συμμορφώνονται αυστηρά με τη νομοθεσία για τον έλεγχο του αλκοόλ, αντί να επιδιώκουν παρατεταμένες ώρες λειτουργίας.

Ωστόσο, ο Weerawich Kruasombat, επικεφαλής του συνδικάτου επιχειρηματιών ψυχαγωγίας Patong, είναι υπέρ της κίνησης.

«Επί χρόνια, πιέζουμε για παρατεταμένους χρόνους κλεισίματος στις περιοχές Patong και Bang La. Αυτές οι περιοχές δημιουργούν εισόδημα 20-30 εκατομμύρια μπατ ανά διανυκτέρευση και οι επιπλέον δύο ώρες θα αυξήσουν το εισόδημα κατά 30%-40%.

Ο Manu Khiewkhram, ένας άλλος επιχειρηματίας στο Πουκέτ, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο όμιλος υπέβαλε πρόταση στον Υπουργό Τουρισμού στις αρχές αυτού του μήνα ζητώντας την απελευθέρωση των ωρών λειτουργίας στην Πατόνγκ.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της TAT Yuthasak Supasorn είπε ότι η ιδέα της παράτασης των ωρών λειτουργίας έχει σκοπό να ενισχύσει τις δαπάνες μεταξύ των ξένων επισκεπτών που τείνουν να θεωρούν ότι η ώρα κλεισίματος στις 2 το πρωί είναι πολύ νωρίς.

Ο κ. Yuthasak είπε ότι με βάση τα στοιχεία για τη συμπεριφορά των ξένων τουριστών ξοδεύει συνήθως περίπου 5,500 μπατ.

Η συζήτηση συνεχίζεται, με τα ενδιαφερόμενα μέρη στις σχετικές τουριστικές περιοχές να σχεδιάζουν να συναντηθούν με το ΤΑΤ για να συζητήσουν περαιτέρω το θέμα.

Ο Διοικητής του ΤΑΤ συναντά τους ιδιοκτήτες νυχτερινής διασκέδασης στο Δημαρχείο το απόγευμα του Σαββάτου για να πάρει τις σκέψεις τους. Ο επικεφαλής μιας τοπικής ένωσης ιδιοκτητών νυχτερινής διασκέδασης της Ταϊλάνδης δήλωσε, χωρίς έκπληξη, στο The Pattaya News ότι οι ντόπιοι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν σθεναρά την απόφαση αλλαγής του νόμιμου ωραρίου κλεισίματος στην Πατάγια.

Η Πατάγια, προς έκπληξη πολλών από τους αναγνώστες μας στο The Pattaya News, υποτίθεται ότι νόμιμα κλείνει τα μπαρ και τη νυχτερινή της ζωή από τα μεσάνυχτα έως τις 2:00 π.μ. ανάλογα με την περιοχή. Ανεπίσημα, το να μένεις ανοιχτό αργότερα είναι ανεκτό, αλλά όχι νόμιμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν η Εθνική αστυνομία επισκέπτεται την πόλη, τα πάντα κλείνουν συνήθως στις 2:00 π.μ.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉBangkok Post, The Thaiger
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/