Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης μειώνει το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει το μπατ

Μπανγκόκ-

Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης μείωσε απροσδόκητα το βασικό της επιτόκιο την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 για πρώτη φορά από το 2015, γεγονός που αναμένεται να υποστηρίξει την παραπαίουσα ανάπτυξη και να αποδυναμώσει το ισχυρό μπατ.

Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ταϊλάνδης ψήφισε 5-2 για να μειώσει το ημερήσιο επιτόκιο επαναγοράς κατά 25 μονάδες βάσης στο 1.50% - το επίπεδο πριν αυξηθεί κατά το ίδιο ποσό τον Δεκέμβριο, την πρώτη σύσφιξη από το 2011.

Οι δύο διαφωνούντες στους ψηφοφόρους τάχθηκαν υπέρ της κράτησης.

Η επιτροπή δήλωσε ότι ανησυχεί για την ισχύ του μπατ συνολικά και τις επιπτώσεις που είχε στην οικονομία και τον τουρισμό.

Σε δημοσκόπηση του Reuters, 14 στους 15 οικονομολόγους δεν είχαν προβλέψει καμία αλλαγή στην πολιτική, ενώ ο άλλος προέβλεψε μείωση κατά τέταρτο της μονάδας, οπότε αυτό ήταν μια έκπληξη για πολλούς αναλυτές.

Το μπατ είναι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις της Ασίας φέτος, με ανατίμηση περίπου 6% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Εγγραφή
ΠΗΓΉReuters, Bangkok Post
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/