Ο τουρισμός ιστιοπλοΐας θα ηγηθεί της Αναγέννησης Τουρισμού στην Ανατολική Ακτή της Ταϊλάνδης σύμφωνα με τους διοργανωτές του Ocean Marina Pattaya Boat Show

PATTAYA, Ταϊλάνδη – Η ανατολική ακτή της Ταϊλάνδης έχει γίνει κορυφαίος προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο και περιοχή προτεραιότητας στην οποία οι επιχειρήσεις θέλουν να επενδύσουν. Οι προγραμματισμένες βελτιώσεις οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων υποδομών, καθώς και οι εισερχόμενες επενδύσεις στο έργο του Eastern Economic Corridor, αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και την αναψυχή στην περιοχή, και η ναυτιλιακή βιομηχανία της ανατολικής ακτής είναι σε θέση να το υποστηρίξει ανάπτυξη.

Βρίσκεται στην καρδιά της θαλάσσιας βιομηχανίας και του τουρισμού yachting της περιοχής στο Ocean Marina Yacht Club, τη μεγαλύτερη μαρίνα στη Νοτιοανατολική Ασία και έδρα το Ocean Marina Pattaya Boat Show που θα πραγματοποιηθεί για όγδοη φορά από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου 2019.

«Το Ocean Marina Pattaya Boat Show είναι μια από τις χαρακτηριστικές θαλάσσιες εκδηλώσεις μας και έχει αυξηθεί σημαντικά από την έναρξή της το 2012. Οι επισκέπτες έφτασαν σχεδόν τους 6,000 πέρυσι και αυξήθηκαν κατά 5% από έτος σε έτος, ενώ ο συνολικός αριθμός αυξήθηκε κατά 183% από το πρώτο έτος », δήλωσε ο κ. Napong Paripontpochanapisuti, Διευθύνων Σύμβουλος, Ocean Property Co. Ltd., διοργανωτές του Ocean Marina Pattaya Boat Show.

«Επενδύουμε περισσότερα από 10 εκατομμύρια μπατ κάθε χρόνο για την ανάπτυξη της έκθεσης και την εμπορία της στο εξωτερικό και σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη, και στοχεύουμε σε αύξηση 20% στον αριθμό των επισκεπτών φέτος. Στόχος μας είναι η έκθεση να αποτελέσει πλατφόρμα για τη βιομηχανία, να προωθήσει τις θαλάσσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, τον τουρισμό γιοτ και να παρουσιάσει τις εκπληκτικές ακτές και τα νησιά κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Ταϊλάνδης, καθώς και να παρουσιάσει τον τρόπο ζωής με το σκάφος σε περισσότερους Ταϊλανδούς.»

Το Ocean Marina Pattaya Boat Show βοήθησε στη δημιουργία 2.5 δισεκατομμυρίων μπατ επιχειρηματικής δραστηριότητας για τη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ταϊλάνδης το 2018. Αν και ο τουρισμός της Ταϊλάνδης βιώνει επί του παρόντος μια βουτιά, τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν ισχυρά και το μέλλον της ανατολικής ακτής φαίνεται λαμπρό με τον τουρισμό γιοτ που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στον τουρισμό τομέας.

«Οι πρώτοι τέσσερις μήνες του έτους ήταν πολύ δυνατοί και παρόλο που οι επισκέπτες κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο μειώθηκαν, ο συνολικός αριθμός τουριστών που συμμετείχαν σε εκδρομές με σκάφος στο Ocean Marina Yacht Club το 1ο εξάμηνο του 2019 είναι αυξημένος κατά 2% από έτος σε έτος. Οι Κινέζοι και οι Κορεάτες τουρίστες παραμένουν οι κορυφαίοι ημερήσιοι ταξιδιώτες, αλλά αυτό που είναι ενθαρρυντικό είναι ο αριθμός των Ταϊλανδών που απολαμβάνουν χρόνο στο νερό – Οι Ταϊλανδοί υπήκοοι ήταν η τρίτη μεγαλύτερη εθνικότητα μας το 1ο εξάμηνο του 2019», σχολίασε ο κ. Scott Finsten, Harbor Master of Ocean Marina Yacht Club, διοργανωτές του Ocean Marina Pattaya Boat Show.

Αυτό αποτελεί καλό οιωνό για τον τουρισμό γιοτ στην ανατολική ακτή. Λόγω της γειτνίασής του με την Μπανγκόκ, περισσότεροι Ταϊλανδοί κάνουν διακοπές στην ανατολική ακτή και πολλοί απολαμβάνουν τον τρόπο ζωής της βαρκάδας. Πάνω από το 70% των επισκεπτών στο Ocean Marina Pattaya Boat Show 2018 ήταν Ταϊλανδοί και περισσότερο από το 50% των σκαφών που ελλιμενίστηκαν στο Ocean Marina Yacht Club ανήκουν στην Ταϊλάνδη.

«Ο τουρισμός γιοτ στην ανατολική ακτή της Ταϊλάνδης είναι σχετικά ανεπαρκής. Χώρες όπως η Ελλάδα, η οποία φημίζεται για την καθιερωμένη βιομηχανία τσάρτερ της, και η Αυστραλία, η οποία έχει μεγάλο πληθυσμό εγχώριων ιδιοκτητών σκαφών, ξεπερνούν την Ταϊλάνδη επί του παρόντος, αλλά ούτε και τα νούμερα τουρισμού της Ταϊλάνδης. Η Ταϊλάνδη αναμένει να υποδεχθεί περίπου 40 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες φέτος και η Πατάγια στην περιοχή των 14 εκατομμυρίων – αυτοί οι αριθμοί υπογραμμίζουν τις τεράστιες δυνατότητες για τον τουρισμό ιστιοπλοΐας στην Ταϊλάνδη και αυτό είναι κάτι που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του Ocean Marina Yacht Club», πρόσθεσε ο κ. Finsten.

Στη φετινή έκθεση Ocean Marina Pattaya Boat Show, θα παρουσιαστούν έως και 40 σκάφη από κορυφαίες διεθνείς μάρκες σκαφών και μεσίτες. Αυτά θα συμπληρωθούν από μια μεγάλη γκάμα ναυτιλιακών προϊόντων και αξεσουάρ, παιχνίδια και gadget για σκάφος, πολυτελή ακίνητα, supercars και άλλα. Θα πραγματοποιηθούν ζωντανές επιδείξεις στο νερό κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών, καθώς και δωρεάν κρουαζιέρες με γιοτ, κρουαζιέρες στο ηλιοβασίλεμα, ηλιοβασίλεμα, επιδείξεις μόδας, αναδυόμενα εστιατόρια και πολλές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Το 8ο Ocean Marina Pattaya Boat Show πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου 2019 στη μεγαλύτερη μαρίνα της Νοτιοανατολικής Ασίας, το Ocean Marina Yacht Club στην Πατάγια.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΔελτίο Τύπου, Έκθεση σκαφών Ocean Marina
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/