Η αρχική ζημιά από καταστροφή ξηρασίας εκτιμάται σε 10 δισεκατομμύρια μπατ

ΜΠΑΝΓΚΟΚ, 3 Αυγούστου 2019 (NNT) – Η πιο πρόσφατη εκτίμηση από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Πανεπιστημίου της Ταϊλάνδης (UTCC) δείχνει ότι η καταστροφή της ξηρασίας φέτος έχει επηρεάσει περίπου 1,330 τετραγωνικά χιλιόμετρα γεωργικής γης, τα περισσότερα από τα οποία είναι ορυζοκαλλιέργειες, με την αρχική ζημιά να υπολογίζεται σε περίπου 10 δισεκατομμύρια μπατ.

Το Πανεπιστήμιο των Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ταϊλάνδης (UTCC) διεξήγαγε μια έρευνα για τη φετινή καταστροφή της ξηρασίας, η οποία συγκεντρώθηκε από γεωργικούς κρατικούς φορείς και ιδιωτικές εταιρείες με 109 δείγματα δεδομένων σε εθνικό επίπεδο. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αγροτικός τομέας έχει πληγεί περισσότερο από την καταστροφή, ειδικά στη βόρεια και βορειοανατολική περιοχή, επηρεάζοντας τις αποδόσεις και τα εισοδήματα των αγροτών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργικής Επέκτασης από την 1η Αυγούστου 2019, 1,341 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμης γης έχουν πληγεί από την καταστροφή της ξηρασίας φέτος, τα περισσότερα από τα οποία είναι ορυζοκαλλιέργειες 656 τετραγωνικών χιλιομέτρων με ζημιές που υπολογίζονται στα 7.5 δισεκατομμύρια μπατ. φάρμες καλαμποκιού, ζαχαροκάλαμο για εργοστάσια και ταπιόκα, ανεβάζοντας τη συνολική εκτίμηση της ζημίας στα 9.8 δισεκατομμύρια μπατ.

Ο διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Προβλέψεων (CEBF) του UTCC, Thanawat Polvichai, δήλωσε σήμερα ότι το Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών έχει άρει το καθεστώς της περιοχής που έχει πληγεί από καταστροφές στα περισσότερα μέρη, αφήνοντας μόνο μία επαρχία, η οποία αναμένεται να βοηθήσει στην άμβλυνση της κρίσης χάρη στις επιχειρήσεις διαχείρισης νερού και βροχοπτώσεων της κυβέρνησης. Ωστόσο, το κέντρο αναμένει ότι η ζημιά θα φτάσει τα 18 δισεκατομμύρια μπατ εάν η κρίση συνεχιστεί για έναν ακόμη μήνα.

Η συνολική ζημιά αναμένεται να κλιμακωθεί στα 37 δισεκατομμύρια μπατ σε περίπτωση που η ξηρασία επεκταθεί έως τον Σεπτέμβριο, καθώς θα επηρεαστεί ο κύκλος καλλιέργειας ρυζιού υγρής περιόδου. Αυτό θα μείωνε την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη της Ταϊλάνδης στο 2.9% από 3%.

Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης και ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικής ανάπτυξης της κεντρικής περιφέρειας Jit Siratranont, συμφωνούν ότι η καλλιέργεια υγρού ρυζιού θα μπορούσε να σωθεί εάν η βροχή αρχίσει να πέφτει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να παράσχει επειγόντως στα αγροκτήματα την απαραίτητη υποστήριξη και τονώσει την οικονομία από διάφορες απόψεις, καθώς η ξηρασία, εάν παραταθεί, θα επηρεάσει τη βασική οικονομία εκτός από την επιβράδυνση του εξαγωγικού τομέα.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΕθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/