Οι ΗΠΑ λένε ότι θέλουν να εμβαθύνουν τις σχέσεις με την Ταϊλάνδη, συγχαίρουν τη νέα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση

Μπανγκόκ-

Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι υποστηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σε δήλωση που εξέδωσε χθες μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είπε ότι το έθνος του ανυπομονεί να εργαστεί για «εμβάθυνση της συμμαχίας και της εταιρικής σχέσης» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, αφού οι επίμαχοι ελιγμοί είδαν τελικά ένα νέο υπουργικό συμβούλιο να καθίσει στην Μπανγκόκ αυτή την εβδομάδα, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές.

«Η συμμαχία μας θα γίνει ακόμα πιο δυνατή καθώς εργαζόμαστε μαζί για να προωθήσουμε κοινούς στόχους και για τις δύο χώρες, όπως η ασφάλεια, η ειρήνη και η ευημερία στον Ινδο-Ειρηνικό και σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Πομπέο.

Η δήλωση δεν συγχαίρει ή ακόμη και κατονομάζει τον Prayuth Chan-o-cha, τον πρώην διοικητή του στρατού που κυβερνά από τότε που ανέλαβε την εξουσία σε ένα πραξικόπημα το 2014. Μετά τις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη Μαρτίου, ο Prayuth επέστρεψε στην εξουσία ως πρωθυπουργός.

Έρχεται καθώς η κυβέρνηση Τραμπ συζητά εάν πρέπει να αποκαταστήσει τους πλήρεις δεσμούς με την Ταϊλάνδη που μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Εμπειρογνώμονες εξωτερικής πολιτικής και υποστηρικτές των δικαιωμάτων λένε ότι ο στρατός είναι πρόθυμος να το δει να συμβαίνει λόγω των αντιρρήσεων πολλών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν να συνεργαστούν με τη νεοσύστατη βασιλική κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για να εμβαθύνουν τη συμμαχία και την εταιρική σχέση μεταξύ των δύο εθνών μας, βασιζόμενη σε πάνω από δύο αιώνες φιλίας μεταξύ του λαού μας», είπε ο Πομπέο. «Υποστηρίζουμε τη διαφάνεια και τη χρηστή διακυβέρνηση σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον λαό της Ταϊλάνδης και τη βασιλική κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για τον σκοπό αυτό».

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΚαρύδες
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/