Πέθανε από καρκίνο ο πρώην δήμαρχος «Νονός του Τσονμπούρι».

Τσον Μπούρι-

Ο Somchai Khunpluem, πιο γνωστός ως Kamnan Poh ή «Νονός του Chon Buri» που έφερε ευημερία και ανάπτυξη στην ανατολική επαρχία αλλά καταδικάστηκε σε δύο ποινές φυλάκισης, υπέκυψε στον καρκίνο νωρίς τη Δευτέρα, είπε η οικογένειά του. Ήταν 82 ετών.

Ο Somchai, πρώην δήμαρχος του δήμου Tambon Saensuk, πέθανε στις 3 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Chon Buri. Αποφυλακίστηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2017, λόγω της ασθένειάς του.

Ο Narongchai Khunpluem, ο μικρότερος γιος του Somchai και ο σημερινός δήμαρχος του δήμου Tambon Saensuk, δημοσίευσε το μήνυμα «Σ 'αγαπώ, μπαμπά. #RIP» στον τοίχο του στο Facebook.

Ο Somchai γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1937. Ήταν γνωστός πολιτικός και επιχειρηματίας στο Chon Buri και θεωρούνταν ο νονός της ανατολικής ακτής που έφερε ευημερία και ανάπτυξη στην τουριστική πόλη Bang Saen. Θεωρούνταν επίσης ως άτομο με επιρροή που υποστήριζε αρκετούς πολιτικούς από ανατολικές επαρχίες.

Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκιση και κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων για διαφθορά σε υπόθεση γης. Καταδικάστηκε επίσης σε 25 χρόνια φυλάκιση για τον φερόμενο ως εγκέφαλο της δολοφονίας του Prayoon Sitthichote, ενός άλλου ατόμου με επιρροή και του αντιπάλου του. Μετά τις ετυμηγορίες, έφυγε από το σπίτι του, αλλά συνελήφθη στην Μπανγκόκ στις 30 Ιανουαρίου 2013.

Ο Somchai γεννήθηκε στους Charnchai και Thuam Khunpluem. Ο πατέρας του ήταν αρχηγός του χωριού στο Tambon Saensuk στην περιοχή Muang του Chon Buri. Η μητέρα του εργαζόταν ως πωλήτρια χοιρινού κρέατος στην αγορά και συνέχισε να έχει ένα σφαγείο.

 

Ο Somchai άφησε το σχολείο Wat Klang Don αφού ολοκλήρωσε την 4η τάξη και εργάστηκε ως οδηγός λεωφορείου στη διαδρομή Bang Saen-Sri Racha-Chon Buri πριν προαχθεί σε οδηγό.

 

Αφού αγόρασε το δικό του αλιευτικό σκάφος, ο Somchai έγινε φιλικός με έναν Γάλλο τουρίστα, ο οποίος είχε μια επιχείρηση εμπορίας πετρελαίου στην Καμπότζη. Μέσω των διασυνδέσεών του με τον Γάλλο επιχειρηματία, ο Σομτσάι πήρε άδεια να ψαρεύει στα νερά της Καμπότζης. Διατηρούσε μια επιτυχημένη επιχείρηση αλιείας για μερικά χρόνια, αλλά τα παράτησε όταν οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Αργότερα άρχισε να σκάβει και να προμηθεύει χαλίκι και χώμα για το γέμισμα του δρόμου. Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης επέτρεψε στον Somchai να επεκτείνει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία για να συμπεριλάβει την κατασκευαστική επιχείρηση, τις πωλήσεις ποτών, τα ξενοδοχεία και την ανάπτυξη ακινήτων. Ο πλούτος και η επιρροή του στο Bang Saen και την Pattaya του επέτρεψαν επίσης να υποστηρίξει τους γιους του στις προσπάθειές τους να γίνουν πολιτικοί.

Ο Somchai και η σύζυγός του Satil είχαν τέσσερις γιους και μία κόρη, οι περισσότεροι από τους οποίους έγιναν εθνικοί και τοπικοί πολιτικοί.

Ο Sonthaya Khunpluem, ο μεγαλύτερος γιος του Somchai, ήταν πρώην βουλευτής Chon Buri και υπηρέτησε ως πολιτικός σύμβουλος του στρατηγού Prayut Chan-o-cha κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησής του. Η Sonthaya κατείχε επίσης αρκετές υπουργικές θέσεις.

Ο δεύτερος γιος του Somchai, Witthaya Khunpluem, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Επαρχιακής Διοικητικής Οργάνωσης Chon Buri και πρόεδρος του Chon Buri Football Club.

Το τρίτο παιδί του Somchai ήταν μια κόρη που το ζευγάρι αποκαλούσε Jiraporn.

Το τέταρτο παιδί του είναι η Itthipol Khunpluen, πρώην βουλευτής Chon Buri και πρώην δήμαρχος Πατάγια.

Ο μικρότερος γιος του Narongchai Khunpluem είναι τώρα ο δήμαρχος του δήμου Tambon Saensuk.

Στις 30 Ιανουαρίου 2013, ο Somchai συνελήφθη από την αστυνομία του Τμήματος Καταστολής του Εγκλήματος στο αυτοκίνητό του στην πύλη διοδίων Lat Krabang ενώ ταξίδευε στον αυτοκινητόδρομο που έβγαινε, αφού χρησιμοποίησε το όνομα του Kim Sae-tang για να λάβει θεραπεία στο νοσοκομείο Samitivej Srinakarin.

Μετά τη σύλληψή του, στάλθηκε στη φυλακή για να εκτίσει τις δύο εκκρεμείς ποινές φυλάκισης, μία για διαφθορά στην αγορά γης του Khao Mai Kaew από τον δήμο Tambon Saensuk όταν ήταν δήμαρχος και η άλλη για φόνο.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2017, το Τμήμα Διορθώσεων ζήτησε άδεια από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Δικαιοσύνης ACM Prajin Juntong για να τον απελευθερώσει από τη φυλακή για ανθρωπιστικούς λόγους επειδή έπασχε από καρκίνο σταδίου 4 και ήταν άνω των 70 ετών.

Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η πολύχρωμη ζωή του ως φτωχός αγωγός λεωφορείων που έγινε ο νονός της ανατολικής ακτής έφτασε επιτέλους στο τέλος της.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Έθνος
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/