Τα κέρδη της Thai Airways μειώθηκαν κατά 83% για το πρώτο τρίμηνο του 2019

Η Thai Airways σημείωσε πτώση 83% στα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ο ισολογισμός του πρώτου τριμήνου κυκλοφόρησε χθες.

Η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας κατηγορεί το υψηλό μπατ, τους συνεχιζόμενους εμπορικούς πολέμους ΗΠΑ-Κίνας και το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Πακιστάν (αναγκαστική αλλαγή δρομολόγησης των ευρωπαϊκών πτήσεων της), για την πτώση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι:

• Καθαρά κέρδη 456 εκατομμυρίων μπατ, μειωμένα από κέρδη 2.7 δισεκατομμυρίων μπατ τους πρώτους τρεις μήνες του περασμένου έτους

• Έσοδα 49.7 δισ. μπατ, μειωμένα κατά 6.9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Ο πρόεδρος της Thai Airways Sumeth Damrongchaitham κατηγορεί την ισχυρή ανατίμηση του μπατ έναντι των κύριων νομισμάτων, λέγοντας ότι καθιστά αδύνατη για την αεροπορική εταιρεία να αυξήσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Αναφέρθηκε στην Bangkok Post, είπε… «Αν και η ανατίμηση του μπατ βοήθησε στη μείωση ορισμένων δαπανών, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών δανείων και των μισθωμάτων για αεροσκάφη και κινητήρες, αυτό το όφελος παραμένει ελάχιστο».

Ανέφερε επίσης τη συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας που επηρεάζει τις επιχειρήσεις εμπορευμάτων της αεροπορικής εταιρείας, η οποία σημείωσε πτώση κερδών 12.9%.

Τον Φεβρουάριο, μετά τα πακιστανικά σύνορα με την Ινδία, τα αεροσκάφη της Thai Airways χρειάστηκαν να κάνουν παρακάμψεις για την ευρωπαϊκή τους κυκλοφορία, γεγονός που αύξησε το κόστος των καυσίμων, σύμφωνα με τον κ. Sumeth.

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει προϊόντα στον ιστότοπο και την εφαρμογή για κινητά τον Σεπτέμβριο για να αυξήσει τα έσοδα.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉThaiger
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/