Νοτιοαφρικανός ύποπτος καταζητείται για φερόμενη δολοφονία Ταϊλανδέζα επιχειρηματία που συνελήφθη στον Καναδά

 

Ένας Νοτιοαφρικανός – ο οποίος φέρεται να σκότωσε μια Ταϊλανδή επιχειρηματία κοσμημάτων σε ξενοδοχείο της Μπανγκόκ την Κυριακή προτού καταφύγει στο Χονγκ Κονγκ – συνελήφθη στην καναδική πόλη του Βανκούβερ, δήλωσε την Τρίτη ο επίτροπος του Γραφείου Μετανάστευσης, Πολ Υποστράτηγος Σουραχάτε Χακπάρν.

 

Η αστυνομία έχει ήδη υποβάλει αίτηση για την έκδοση του Mzwakhe Memela, 38 ετών, στην Ταϊλάνδη, μια διαδικασία που θα διαρκέσει δύο έως τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, είπε.

Ο Surachate απέδωσε τη σύλληψη του υπόπτου εντός 48 ωρών από την ανακάλυψη του σώματος του θύματος στη συνεργασία μεταξύ των παγκόσμιων αστυνομικών δυνάμεων, «που τους είδε επίσης να παρευρίσκονται στην «καφέ συζήτηση» του Ταϊλανδικού Γραφείου Μετανάστευσης μία φορά το μήνα».

Τη Δευτέρα, η αστυνομία της Ταϊλάνδης - μαθαίνοντας ότι ο Memela είχε καταφύγει στο Χονγκ Κονγκ - συντονίστηκε με την Ιντερπόλ και την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σε μια προσπάθεια να τον εντοπίσουν.

Ο Memela κατηγορείται για τη δολοφονία της επιχειρηματία Susama Ruenrit, 35 ετών, από το Kanchanaburi, όπως φάνηκε σε πλάνα από κάμερα ασφαλείας να φεύγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της το πρωί της Κυριακής.

Το άψυχο σώμα της – έχοντας υποστεί αμβλύ τραύμα στο κεφάλι – βρέθηκε αργότερα το μεσημέρι της Κυριακής από το προσωπικό του ξενοδοχείου στο δωμάτιο στον έκτο όροφο ενός ξενοδοχείου στην οδό Soi Lat Phrao 130.

Αν και το κίνητρο της δολοφονίας και η σχέση του υπόπτου με το θύμα είναι ακόμα υπό διερεύνηση, η αστυνομία υποπτεύεται ότι η Memela πήγε να κλείσει μια συμφωνία που αφορούσε κοσμήματα, αλλά, όταν οι διαπραγματεύσεις πήγαν στραβά, τη χτύπησε και τη σκότωσε.

Εν τω μεταξύ, οι θλιμμένοι γονείς και οι συγγενείς της Σουσάμα διοργανώνουν μια κηδεία για την κόρη τους στο Wat Thewasangkharam στο Mueang Kanchanaburi, ενόψει της τελετής αποτέφρωσής της την Πέμπτη.

Ο πατέρας του θύματος, Prapreut Ruenrit, 63 ετών, θυμήθηκε ότι η Susama είχε φύγει από το σπίτι το βράδυ του Σαββάτου για να παραδώσει ένα ακριβό κόσμημα σε έναν πελάτη, τον οποίο πιθανότατα θα συναντούσε στο ξενοδοχείο.

Ωστόσο, σοκαρίστηκε όταν η αστυνομία επικοινώνησε μαζί του την Κυριακή και ανακάλυψε ότι είχε σκοτωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από έναν Αφρικανό, για τον οποίο το προσωπικό του ξενοδοχείου έλεγε ότι έμενε στο ξενοδοχείο μερικές φορές.

Η Prapreut είπε ότι η Susama ήταν παντρεμένη με έναν Νιγηριανό, με τον οποίο είχε τρία παιδιά - δίδυμα έξι ετών και ένα αγόρι τεσσάρων ετών.

Ο σύζυγός της και ο μικρότερος γιος τους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Νιγηρία, πρόσθεσε.

Καθώς η οικογενειακή επιχείρηση εμπορεύεται πολύτιμους λίθους και παράγει διακοσμητικά αντικείμενα κατά παραγγελία, είπε ότι υποψιάζεται ότι ο Αφρικανός ύποπτος για τη δολοφονία, τον οποίο υπέθεσε ότι ήταν ο πελάτης, είχε παραγγείλει πολλά κομμάτια προτού κερδίσει την εμπιστοσύνη της Σουσάμα.

Ωστόσο, δεν ήξερε τι είχε πάει τόσο στραβά που προφανώς είχε οδηγήσει στη δολοφονία της κόρης του.

Ο πατέρας είπε επίσης ότι τα τιμαλφή του Susama αξίας 700,000 Bt, συμπεριλαμβανομένων χρυσών περιδέραιων αξίας άνω των 200,000 Bt και μετρητά, έλειπαν από το σημείο της επίθεσης.

Πηγή: The Nation

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Έθνος
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/