Η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης Ubolratana ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για πρωθυπουργός σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική κίνηση

Μπανγκόκ-

Η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης Ubolratana ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητά της ως μέλος του Κόμματος Thai Raksa Chart που συνδέεται με την Thaksin Shinawatra, μια κίνηση με εκρηκτικές επιπτώσεις για τις πολυαναμενόμενες εκλογές του επόμενου μήνα.

«Το συμβούλιο (το συμβούλιο του κόμματος) συμφωνεί ότι το όνομα της πριγκίπισσας Ubolratana, ενός μορφωμένου και ειδικευμένου ατόμου, είναι η πιο κατάλληλη επιλογή (για πρωθυπουργό)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κόμματος του Ταϊλάνδης Raksa Chart, Preechapol Pongpanich.

Η πριγκίπισσα Ubolratana είναι η μεγαλύτερη αδερφή του βασιλιά Vajiralongkorn.

Την κίνησή της ακολούθησε σύντομα η είδηση ​​ότι ο εν ενεργεία πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha, ο αρχηγός της χούντας της Ταϊλάνδης που κατέλαβε την εξουσία στο πραξικόπημα του 2014 που ανέτρεψε την αδελφή του Shinawatra, Yingluck, αποδέχτηκε επίσημα τον διορισμό του κόμματος Phalang Pracharat.

«Συμφωνώ να αποδεχτώ την πρόσκληση του Phalang Pracharat να προτείνει το όνομά μου στο κοινοβούλιο για να διοριστεί πρωθυπουργός», είπε ο Prayut, αναφερόμενος σε ένα κόμμα που ευθυγραμμίζεται με τον στρατό.

Το Thai Raksa Chart, ένα απόσπασμα του κόμματος Pheu Thai Party του Thaksin – συντριπτικοί νικητές των εκλογών του 2011 – δημιουργήθηκε μόλις πρόσφατα σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τους κανόνες που δημιουργήθηκαν από τη χούντα που είχαν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν την αντιπολίτευση από το να κατακτήσει μια αποφασιστική πλειοψηφία, μια ιστορία της Bangkok Post. από πριν δύο μέρες εξηγεί.

 

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΚαρύδες, δημοσίευση της Μπανγκόκ, Associated press
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/