Η Ταϊλάνδη κάνει το Siamese Fighting Fish επίσημο National Aquatic Animal

Μικροσκοπικό, δοκιμασμένο και εντυπωσιακό με πολύχρωμο φτέρωμα πτερυγίων, το σιαμαίο μαχητικό ψάρι ονομάστηκε την Τρίτη το εθνικό υδρόβιο ζώο της Ταϊλάνδης.

Γνωστό στη Δύση ως ψάρι betta, ο υποβρύχιος καβγατζής είναι δημοφιλής στα οικιακά ενυδρεία για το ιριδίζον σώμα του και την πολύχρωμη ουρά του.

Η κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για μια πρόταση «τα μαχόμενα ψάρια να είναι το εθνικό ψάρι», αναφέροντας την ιστορική και πολιτιστική σημασία του.
Φέρνει αισθήματα νοσταλγίας για τις παλαιότερες γενιές στην Ταϊλάνδη — η οποία άλλαξε το όνομά της από Σιάμ το 1939. Θυμούνται μια εποχή που τα ψάρια ανταλλάσσονταν και πυγμάχονταν σε παιδικά παιχνίδια.

«Οι περισσότεροι Ταϊλανδοί όταν ήταν νέοι, ειδικά σε αγροτικές περιοχές, έπιασαν τα ψάρια από κανάλια και λίμνες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σακντά Σιχαπάτ, φροντιστής στη γκαλερί Siamese Fighting Fish Gallery στο Samut Prakhan.

Η γκαλερί είναι ένα ταξίδι 15 λεπτών από την Μπανγκόκ με βάρκα διασχίζοντας τον ποταμό Chao Phraya — που λέγεται ότι είναι η γηγενής περιοχή κολύμβησης της betta.

Όμως, οι πλωτές οδοί της Ταϊλάνδης έχουν αλλάξει με τα χρόνια με τη γεωργική και εμπορική ανάπτυξη να απομακρύνει τα τοπικά είδη.

Τα παιδιά που αναζητούν σήμερα το ψάρι θα το δουν κυρίως σε pet shop.

«Πρέπει να πάτε σε ένα πραγματικά παρθένο βάλτο για να βρείτε αυτό το ψάρι, και δεν υπάρχουν πια», είπε ο Sakda.

Το επίσημο εθνικό ζώο της Ταϊλάνδης είναι ο ελέφαντας.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/