Κανονισμοί χωρίς καπνό σε ισχύ, αξιωματούχοι της πόλης λένε ότι θα επιβληθούν, πρόστιμα 5000 μπατ

Μπανγκόκ -

Το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων (DDC) κυκλοφόρησε τους κανονισμούς του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας για τους χώρους χωρίς καπνό που τέθηκαν σε ισχύ από τις 3 Φεβρουαρίου 2019.

Στην αγορά Chatuchak, ο Γενικός Διευθυντής του DDC Suwannachai Watthanayingcharoenchai έδωσε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τους νέους κανονισμούς του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας που κηρύσσουν τον δημόσιο χώρο, τον χώρο εργασίας και τα δημόσια οχήματα ως χώρους χωρίς καπνό.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει άτομα που καπνίζουν έξω από καφετέριες και εστιατόρια. Θα υπάρχει περιμετρική ζώνη αποκλεισμού πέντε μέτρων από τις εισόδους ή τις εξόδους όλων των δημόσιων κτιρίων. Αυτό περιλαμβάνει επίσης εξωτερικούς χώρους καθιστικού σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα κ.λπ.

Όσοι παραβιάζουν τους νέους κανονισμούς μπορεί να υπόκεινται σε πρόστιμο 5,000 μπατ.

Οι αξιωματούχοι της πόλης στην Πατάγια δήλωσαν ότι θα ακολουθήσουν τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης όσον αφορά την επιβολή του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Δεν είναι σαφές εάν το πρόστιμο θα επιβληθεί στο άτομο που πιάστηκε να καπνίζει ή η επιχείρηση και οι υπάλληλοι δεν απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό κατά την ώρα του Τύπου.

Η ζώνη αποκλεισμού σημαίνει ότι το κάπνισμα σχεδόν σε κάθε μεγάλο δρόμο της πόλης θα είναι παράνομο και οι τουρίστες και οι ντόπιοι που πιάνονται να καπνίζουν κινδυνεύουν με πρόστιμο 5000 μπατ Ταϊλάνδης. Πρόσθετη σήμανση θα τοποθετηθεί σε όλη την πόλη στα αγγλικά, κινέζικα, ρωσικά και ταϊλανδέζικα, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης που προειδοποιούν τους ανθρώπους για το πρόστιμο.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤμήμα Ελέγχου Νοσημάτων
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/