Bahrani ποδοσφαιριστής που κρατείται στην Ταϊλάνδη συνεχίζει να τραβάει την παγκόσμια προσοχή, θα κρατηθεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου

ΜΠΑΝΓΚΟΚ — Ένας πρόσφυγας ποδοσφαιριστής που αρνήθηκε την οικειοθελή έκδοσή του τη Δευτέρα στο Μπαχρέιν είπε να εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο τον Απρίλιο.

Μια έκρηξη οργής συνάντησε την απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου να δώσει στον Hakeem AlAraibi έως τις 5 Απριλίου για να καταθέσει έφεση κατά της διαδικασίας έκδοσης, ενώ η ακρόαση θα ακολουθήσει στις 22 Απριλίου. Η απόφαση να μην απελευθερωθεί αμέσως ο υπήκοος του Μπαχρέιν παρά το καθεστώς του πρόσφυγα στην Αυστραλία προκάλεσε κλήσεις για κυρώσεις.

Η ένωση ποδοσφαιριστών της Αυστραλίας κάλεσε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου να εξετάσουν τις αθλητικές κυρώσεις κατά της Ταϊλάνδης και του Μπαχρέιν λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης του AlAraibi στην Μπανγκόκ. Κρατείται πίσω από τα κάγκελα από τότε που τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ.

Στις κορυφαίες τάσεις στο twitter της Ταϊλάνδης κυριαρχούσαν θέματα σχετικά με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος ζήτησε έξω από το γήπεδο να μην τον στείλουν πίσω στο Μπαχρέιν. Προσήχθη στην ακροαματική διαδικασία με τους αστραγάλους του δεμένους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Professional Footballers Australia, John Didulica, σε μια δήλωση χαρακτήρισε την κράτηση «κατάφωρη παραβίαση των διεθνώς αποδεκτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων [του AlAraibi] ως μόνιμος κάτοικος και πρόσφυγας Αυστραλός».

Ο Ντιντουλίκα είπε επίσης ότι μόνο η πίεση από τη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα απέτρεψε την έκδοση του Αλ Αραΐμπι στο Μπαχρέιν.

Ο Nadthasiri Bergman, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον AlAraibi, είπε ότι είναι έτοιμοι να υποβάλουν έφεση καθώς έχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το ένταλμά του από το Μπαχρέιν είχε πολιτικά κίνητρα. Είπε ότι ο πελάτης της ήταν άρρωστος και πολύ πιεσμένος από την κράτησή του, προσθέτοντας ότι αναζητούν τρόπους για να κερδίσουν την αποφυλάκισή του αφού το δικαστήριο αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης.

Στο δικαστήριο, ο AlAraibi είπε ότι το Μπαχρέιν τον κατηγόρησε για ένα έγκλημα - βανδαλισμό αστυνομικού τμήματος - που συνέβη ενώ έπαιζε τηλεοπτικό ποδοσφαιρικό αγώνα, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι του ασκήθηκε δίωξη επειδή ζήτησε άσυλο στην Αυστραλία.

Ο Mark Warnock, εκπρόσωπος της Αυστραλιανής Πρεσβείας στην Μπανγκόκ, δήλωσε μετά τη σημερινή ακρόαση ότι η κυβέρνηση του Μπαχρέιν δεν ζήτησε ποτέ την έκδοση του AlAraibi από την Αυστραλία, αν και γνώριζε ότι ζούσε εκεί ως πρόσφυγας. Είπε ότι υπέβαλε αμέσως αίτημα στην Ταϊλάνδη μόλις έμαθε ότι ο ποδοσφαιριστής ταξίδευε εδώ με τη σύζυγό του για το μήνα του μέλιτος.

Αρνήθηκε να πει εάν η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει απευθείας με το Μπαχρέιν για την υπόθεση.

Ο AlAraibi κρατήθηκε στην Ταϊλάνδη επειδή το Μπαχρέιν ζήτησε να επιστρέψει για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 ετών για τον υποτιθέμενο βανδαλισμό. Κατέφυγε στην Αυστραλία το 2014 και κέρδισε πολιτικό άσυλο εκεί το 2017. Παίζει ποδόσφαιρο σε μια ημι-επαγγελματική ομάδα.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉKhaosod English, Associated
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/